Web Analytics

La Pitești, aerul începe să frigă. La Cota 2000, maxima va fi azi de 20 grade Celsius!

de | 22.07.2022 11:35 | Actualitate, Home

Atmosfera începe să se încingă, la propriu. Mă aflu pe o terasă, la un pahar de apă minerală. La ora 10, la Pitești, conform siteului Administrației Naționale de Meteorologie, temperatura era de 23 grade Celsius, vântul adia aproape insesizabil, cu 1,8 metri pe secundă, iar umezeala relativă era de 48%. La ora 10.30, temperatura crescuse la 24 grade Celsius. Iar maxima termică este prognozată astăzi în municipiul reședință de județ undeva pe la 36-37 grade Celsius, între orele 16-19.
E clar că vom avea caniculă și disconfort termic. Există, însă, și locuri în Argeș unde arșița nu are putere.

Citește și: Plantele suferă cumplit în sudul judeţului!

Unde? Evident, în nordul județului, sus, la munte. La Cota 2.000, temperatura maximă de astăzi va fi de 20 de grade Celsius. Ne-a confirmat acest lucru Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, care tocmai ieșise dintr-o videoconferință și îmi spunea că mâine va ajunge și el acolo, împreună cu prietenii săi de suflet, câinii de avalanșă.
Pe lângă răcoarea după care tânjim noi cei care locuim… printre betoane, acolo sus – după cum știți – priveliștea e fantastică. Se mai văd chiar, din loc în loc, și petice de zăpadă, acolo unde astă iarnă ea se adunase în straturi de 10-12 metri grosime.
Hm, fii amabilă, te rog, mai adu-mi o apă. Uff, se lasă vipia!
Gabriel LIXANDRU

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *