Web Analytics

La Pitești, 48 de biciclete vor circula în sistem „bike-sharing”

de | 23.11.2022 17:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

În bilanțul activității primarului Cristian Gentea în primii doi ani de mandat figurează și capitolul privind ”modernizarea infrastructurii Serviciului de transport public local de călători creșterea atractivității transportului nemotorizat”.

Citește și: Update. Primărița din Corbi, despre contabila arestată: ”Eu am făcut sesizarea la Poliția Economică”

Iar aici edilul-șef al Piteștiului reamintește că au fost atribuite contractele de proiectare și execuție pentru modernizarea stațiilor de călători (99 la număr) și pentru crearea a trei trasee noi de autobuze și a șase stații noi.

De asemenea, se află în evaluare ofertele depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de realizare de piste și trasee pentru bicicliști (de-a lungul râului Argeș, pe strada Lânăriei, pe bulevardul Petrochimiștilor), respectiv de achiziție a unui 48 de biciclete, pentru sistemul de tip „bike-sharing”.

Este vorba despre un sistem public de transport bazat pe biciclete care sunt depozitate în apropierea stațiilor de transport public local. Sistemul face parte din rețeaua publică de transport local și poate fi conectată cu celelalte mijloace de transport în comun, în cazul de fașă cu autobuzele. Cu un card de acces, un utilizator poate ridica sau lăsa o bicicletă din orice stație de pe traseu.

De notat și că a fost lansată procedura de achiziție a sistemului de e-tiketing. Valoarea totală a proiectului: 57.753.740,13 lei, din care fonduri nerambursabile 55.790.444,41 lei.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole