Web Analytics

La loc comanda! Constructorul blocului de lângă Jandarmerie a demontat macaraua-turn

de | 23.02.2022 14:20 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Asta ca urmare a intervenției Avocatului Poporului, care s-a autosesizat și a solicitat informații de la ISCIR, ITM și ISC

ISCIR Argeș (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat) a fost solicitată să ofere informații în legătură cu siguranța cetățenilor care trec zilnic pe strada Smeurei, pe lângă blocul cu cinci etaje ridicat peste drum de Jandarmerie. Mai exact, dacă macaraua de pe șantier, văzută ca un real pericol de trecători, respectă toate prescripțiile tehnice în ceea ce privește amplasarea și utilizarea ei. De asemenea, Inspectoratul de Stat în Construcții Ploiești și ITM Argeș au primit solicitări vizavi de respectarea legislației pe șantierul blocului de pe strada Smeurei nr. 63. Solicitările au fost făcute de către Instituția Avocatul Poporului, Biroul teritorial Pitești, al cărui coordonator, doamna Mihaela Stănciulescu, ne-a confirmat că instituția s-a autosesizat în urma semnalelor din mass-media.
După cum se știe, în ziua de 21 decembrie 2021, o bucată de cofrag a căzut de la înălțime (imobilul având cinci etaje) și a provocat avarierea unei mașini aflate în trafic. De asemenea, macaraua care a fost utilizată în cursul ridicării construcției a fost privită ca un potențial pericol față de trecători și clădirile din jur.

Citește și Un cofrag de pe un bloc în construcţie lângă sediul Jandarmeriei a căzut peste maşina în care se afla o fetiţă

Constructorul Stelian Avram: „A făcut până și Avocatul Poporului sesizări, pot eu să mă pun în fața lor?!”

Macaraua-turn a fost demontată în ziua de 16 februarie, în prezența unui responsabil cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor și a constructorului.
„Nu mai este macaraua, pentru că s-a dispus demontarea ei, nu din cauză că au fost reclamații. Așa a dispus inginerul de rezistență, pentru că trebuie să facem sistematizarea blocului. Mai sunt lucrări, dar sunt lucruri ușoare de făcut, nu mai sunt de mare tonaj. O să se vină cu o altă macara mai mică, automacara, care vine și pleacă. Demontarea nu are legătură cu niciun control. A făcut până și Avocatul Poporului sesizări, pot eu să mă pun în fața lor?!”, spune constructorul Stelian Avram de la Mega Vision Work SRL, care e și constructorul imobilului.

Citește și Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *