Web Analytics
scris joi, 14.09.2023

La Coşeşti se păstrează tradiţiile! Prezenţă numeroasă la Festivalul Ţuicii

„Festivalul Țuicii” de la Coșești a avut loc sâmbătă și duminică, pe Valea Păcurarului. Numeroși invitați s-au bucurat de expoziții, degustări, puncte gastronomice, dar și programe muzicale. Un punct de atracție a fost parada ecvestră care a început din dreptul primăriei și s-a îndreptat către Valea Păcurarului. „Festivalul Țuicii” de la Coșești continuă campania de recunoaştere a ţuicii drept băutură tradiţională românească, dar şi a celorlalte produse şi meşteşuguri tradiţionale specifice zonei.

La Coşeşti se păstrează tradiţiile! Prezenţă numeroasă la Festivalul Ţuicii

O numeroasă echipă a PSD Argeș a fost alături de primarul Nicolae Pană și de oamenii locului. „La Coșești am întâlnit oameni deosebiți. Aici se păstrează tradiții vechi și cred că este mare lucru că toate aceste abilități precum dogăritul, sculptatul sau țesutul, dar mai ales semnificațiile care stau în spatele acestor meșteșuguri sunt transmise mai departe celor tineri. Le-am spus aceste lucruri și locuitorilor și meșterilor cu care am stat de vorbă. Sunt bucuros că Festivalul Țuicii este menținut. Știm cum este, românul bea țuică și la bucurie și la necaz și, până la urmă, țuica este un simbol al acestui județ.

Am fost la Coșești împreună cu o importantă delegație de colegi de la Consiliul Județean Argeș, cu parlamentari, primari și consilieri județeni PSD Argeș, cu ministrul Simona Bucura Oprescu, pentru că am vrut să le transmitem un mesaj clar oamenilor. Noi am fost mereu alături de primarul Pană Nicolae și de comunitatea de pe această Vale a Păcurarului. Vom continua să sprijinim investițiile de aici.
Îi respectăm pe acești oameni deosebiți pentru că păstrează tradițiile, ceea ce înseamnă că vom avea un viitor al nostru, al argeșenilor și al românilor în această lume în care simbolurile sunt estompate sau distorsionate”,
a transmis Ion Mînzînă. Tradiționalul festival a fost organizat de primarul Nicolae Pană, Primăria și Consiliul Local Coșești.
M.S.

Citește și Aproape 2.000 de arbori tăiaţi ilegal şi sustraşi, la Valea Caselor, şi niciun vinovat!

Citește și Legătoreasa dată afară de la Bibliotecă este internată la Cardiologie! Fosta ei manageră interimară e în concediu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *