La Bascov, la inaugurarea Casei de Cultură care îi poartă numele, Adriana Trandafir a recunoscut că era complexată în adolescenţă de faptul că locuia la ţară

de | 12.12.2012 21:45 | Actualitate

Joia trecută, Bascovul a îmbrăcat haină de sărbătoare. Şi nu pentru că în ziua respectivă creştinii îl prăznuiau pe Sfântul Nicolae. Bascovenii au avut un alt motiv de a sărbători, şi anume inaugurarea Casei de Cultură „Adriana Trandafir”, eveniment la care, pe lângă preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, prefectul Cristian Soare, primarul Municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc şi deputatul PNL Andrei Gerea, a fost prezentă şi artista cu al cărei nume a fost botezată instituţia.

Adriana Trandafir și-a salutat colegele de grădiniță

Actriţa Adriana Trandafir, care s-a născut în comuna Bascov în anul 1956, a rostit cu această ocazie un discurs emoţionant, pe care l-a început cu un salut călduros adresat colegelor ei de la grădiniţă, prezente şi ele în sală. Stăpânită de mari emoţii, actriţa a refuzat totuşi să vorbească la microfon. A vorbit ca un artist, fără a utiliza amplificatorul, reuşind astfel să impresioneze publicul cu vocea ei puternică şi încântătoare. Deşi a ţinut să precizeze că este mândră şi fericită că s-a născut în comuna Bascov, actriţa a mai recunoscut şi că în adolescenţă era complexată de faptul că locuia la ţară. „În liceu, eram complexată de faptul că locuiam la ţară, iar astăzi sunt complexată că nu mai am nicio ţară”, a mai spus Adriana Trandafir pe scena Casei de Cultură din Bascov. Artista a mai adăugat că instituţia care îi poartă numele este casa sufletului său şi, totodată, cel mai frumos cadou pe care l-a primit de la Moş Nicolae. În discursul său, Adriana Trandafir a mai mărturisit că regretă doar faptul că tatăl ei nu a mai trăit încă două luni, stingându-se din viaţă înainte de a o vedea evoluând în comuna sa natală, pe scena Casei de Cultură care îi poartă numele. Spectacolul inaugural a fost unul de excepţie, deschis cu minunatul moment artistic al micuţelor balerine de la Şcoala Bascov, dansuri spaniole şi ritmuri latino, piesa de teatru „Dl Goe” interpretată de elevii bascoveni şi o prezentare de modă marca Gina Bilous special concepută pentru actriţa Adriana Trandafir. Spectacolul a continuat cu superba piesă de teatru „Mă mut la mama”, în care rolul principal a fost interpretat chiar de Adriana Trandafir, în rolurile secundare regăsindu-se actorii Gabriel Fătu şi Andreas Petrescu.

Regal de muzică populară, la final

La finalul piesei, undeva în jurul orei 8.30, deşi se derulase abia prima parte a spectacolului, mai mult de jumătate din spectatori au părăsit sala pentru a nu rata meciul Stelei cu FC Copenhaga, fapt remarcat şi de prezentatorul Dorin Oancea, care a precizat şi scorul meciului pentru cei rămaşi în sală. În continuare, spectatorii s-au putut delecta cu un regal de muzică populară, pe scena de la Bascov evoluând soliştii Diana Călinescu, George Nedelea, Georgeta Chiţoran, Graţian Bădescu, Lucica Baciu Bican, Veronica Dinu, Valentin Grigorescu, Carmen Iordache Cernea, dar şi tânăra interpretă Ana Maria Trandafir care i-a dedicat primarului Gheorghe Stancu melodia „Bascov e comună mare”. Spectacolul s-a încheiat cu acordurile orchestrei „Doina Argeşului”, condusă de dirijorul Marin Mihalcea şi suita de dansuri populare din Oltenia executate de Ansamblul „Dorul” din Piteşti. Cu această ocazie, publicul a putut remarca şi unul din punctele slabe ale Casei de Cultură din Bascov, şi anume scena foarte îngustă, unde instrumentiştii de la „Doina Argeşului” şi dansatorii ansamblului „Dorul” abia au încăput împreună, cei din urmă abia reuşind să îşi desfăşoare programul artistic, pentru care ar fi fost necesar un spaţiu ceva mai larg.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole