Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

La 77 de ani, maratonistul Marian Tănăsie a scos 51 de minute pe 10 kilometri

„M-am bucurat, e un timp bun pentru mine, dar organizatorii de la «Pitești Half Marathon» mi-au spus că n-au fost chiar 10 kilometri”

Marian Tănăsie, omul care sfidează vârsta, a alergat din nou, duminică, 19 mai, la „Pitești Half Marathon”. La 77 de ani, e încă în formă și nu ratează nicio competiție din țară destinată veteranilor. Acum, la Pitești, s-a înscris la proba de 10 kilometri și, la final, nu părea prea obosit.

La 77 de ani, maratonistul Marian Tănăsie a scos 51 de minute pe 10 kilometri

S-a născut în Vâlcea, la Bunești, o comună de lângă Govora, dar e stabilit la Pitești, cu familia. De mai bine de trei decenii aleargă anual la peste 20 de crosuri, iar pentru asta se antrenează zilnic. Duminică, după „finish”, ne mărturisea că a scos 51 de minute la această probă. „M-am bucurat, e un timp bun pentru mine, dar organizatorii mi-au spus că n-au fost chiar 10 kilometri, ci mai puțin”. Le e drag tuturor acest om care aleargă mereu în costum național, mândrindu-se astfel că e român. „Îl am de la tăticu’, nu mă despart de el”, ne-a zis dl Tănăsie, care avea la brâu un steguleț tricolor. L-am întrebat de ce nu mai aleargă cu acel drapel tricolor inscripționat cu lupul dacic, cu care era prezent anual și la Crosul Unirii. „Mi s-a spus că nu mai am voie cu steag cu însemne pe el, că e o lege, n-am înțeles ce lege, dar m-am conformat”…

L-am lăsat pe Marian Tănăsie să discute cu nepoata și să facă poze. De la Pitești va merge la Beiuș, acolo unde, peste două săptămâni, va alerga la un concurs național de cros montan, preferatul lui. Cu sănătatea ne-a spus că stă bine. Cu vreo 20 de ani în urmă a avut mari probleme cu piciorul drept. „Acum durerea nu mai e decât în talpă, dar sper că o să se ducă și ea”.

Citește și Povestea colecţionarului de costume populare din Muscel. „Am reuşit să salvez o parte din identitatea noastră”

Citește și Pitești. La 76 de ani, Marian Tănăsie a alergat din nou în costum național! „E mai greu așa. N-am răcire la blocul motor”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită