Web Analytics
scris duminică, 06.09.2015

Klaus Iohannis la Mioveni: „România puternică poate să se dezvolte în jurul unor investiţii majore şi avantaje strategice cum este şi cazul celei de la Dacia”

Klaus Iohannis la Mioveni: „România puternică poate să se dezvolte în jurul unor investiţii majore şi avantaje strategice cum este şi cazul celei de la Dacia”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat astăzi la Mioveni, la  evenimentul „Renault Day” al uzinei Dacia, unde au participat mii de angajaţi. Şeful statului a apreciat că Dacia are o contribuţie semnificativă la Produsul Intern Brut al României şi a precizat că vânzarea maşinilor Dacia în străinătate înseamnă 8% din exporturile ţării. ” Mă bucur să mă aflu în acest spaţiu al performanţei. Astăzi, în uzina de la Mioveni sunt fabricate peste 60 de maşini într-o singură oră, care ajung apoi în zeci de ţări pe patru continente. Maşina Dacia a fost şi este un simbol pentru viaţa românilor, dar şi pentru imaginea României în lume”, a spus Klaus Iohannis. „Dacia are o contribuţie semnificativă la Produsul Intern Brut al României, iar vânzarea maşinilor Dacia în străinătate înseamnă 8% – foarte mult – din exporturile noastre. Creşterea vânzărilor Dacia pe marile pieţe din vestul Europei şi nu numai este indiciul clar al competitivităţii producătorilor de la Mioveni”, a mai spus preşedintele României. „România puternică poate să se dezvolte în jurul unor investiţii majore şi avantaje strategice cum este şi cazul acestui sector industrial care creează locuri de muncă şi care contribuie la prosperitatea unei întregi comunităţi. Dacia este astăzi cea mai mare companie din România și primul exportator al țării. Anul acesta va fi unul special, întrucât va consemna un nivel record al producției. Sunt convins că anii ce vor urma vor aduce și mai multe reușite, consolidându-le totodată pe cele dobândite până acum. Potențialul Dacia permite în continuare evoluție și am încredere că nu vă veți abate de la traiectoria ascendentă deja asumată. „, a mai spus Klaus Iohannis.

Denis Grigorescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...