Web Analytics

Judecătorul Marius Andreescu, o complexă personalitate culturală

de | 7.04.2022 11:52 | Actualitate, Cultură

Cunoscutul judecător Marius Andreescu, de la Curtea de Apel Pitești, doctor în drept și cadru didactic la Universitatea din Pitești, autor al mai multor cărți de drept constituțional și despre instituțiile publice, dar și al foarte multor cursuri universitare și a sute de studii de specialitate publicate în reviste din țară și din New York, Boston, Montreal etc., este și un erudit autor de studii filosofice sau religioase!

Nu este vorba doar de pasiune, întrucât Marius Andreescu trece cu competența-i proverbială de la literatură la istorie, filosofie, muzică clasică sau religie. Câteva titluri ale unor studii publicate în revista ortodoxă „Porunca Iubirii” sunt grăitoare: „Liviu Rebreanu – promotor al existenţei şi culturii tradiţional creştine româneşti”, „Istrate Micescu – un om de drept întru credința ortodoxă și dragostea de neam și țară”, „Filosofi români mărturisitori ai dreptei credințe ortodoxe: Nae Ionescu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu”, „Mihai Viteazul, Domn al Unirii”, „Sfântul Voievod Neagoe Basarab – Domn al culturii, spiritualității și Prinț al Păcii”, „Viața, darul lui Dumnezeu. Viața în Hristos”, „Dimitrie Cantemir – filosof și umanist ortodox român”, „Despre Dumnezeu, om, societate și stat în concepția lui Thomas Hobbs”, „John Locke – precursor al liberalismului şi constituţionalismului contemporan”, „Rugăciune și lucrare sau lucrarea omului și binecuvântarea Domnului”, „Ion I.C. Brătianu şi constituţionalismul Marii Uniri”, „Judecătorul smerit este acela care se teme de Dumnezeu şi se ruşinează de om” etc.

Citește și Scriitorul Marin Preda venea cu căruţa, să vândă grâu la Piteşti

Și totuși. Marius Andreescu nu uită ce este la bază, că are două facultăți de drept absolvite. Astfel, la 28 martie 2022, la Centrul Cultural Pitești și-a lansat o nouă carte, „Societatea și statul român în perioada stării excepționale”. O carte de maximă actualitate și acuitate, prin justețea ideilor și argumentelor prezentate, o carte despre care s-au pronunțat la lansare Mihaela Stănciulescu, Avocatul Poporului din Argeș, și alți specialiști în drept.
De asemenea oameni are nevoie justiția românească, la cel mai înalt nivel! Cine are urechi de auzit să audă! Judecătorul smerit este acela care se teme de Dumnezeu și se rușinează de om, iată un crez de la care Marius Andreescu nu se abate nicio clipă!

Citește și Magistratul Marius Andreescu, despre personalităţi şi momente care au marcat Piteştiul

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *