Web Analytics
scris duminică, 25.02.2024

Judecător trimis în judecată disciplinară pentru hărțuirea jurnaliștilor

Judecătorul Ciprian Ghiță, de la Curtea de Apel București(CAB) a fost trimis în judecată disciplinară de către Inspecția Judiciară. Inspecția Judiciară îl acuză de comiterea a două abateri disciplinare şi anume: încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții, conform articolului 271 lit. a din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor; folosirea funcției deținute pentru a obține un tratament favorabil din partea autorităților sau intervenții pentru soluționarea unor cereri, contrar cadrului legal reglementat pentru toți cetățenii.

Judecător trimis în judecată disciplinară pentru hărțuirea jurnaliștilor

Citește și: La 85 de ani, o femeie a fost condamnată la închisoare, are sechestru pe casă și trebuie să plătească daune de 170.000 euro


Totul a pornit de la plângerile controversate ale judecătorului Ciprian Ghiță împotriva jurnaliștilor de la Lumea Justiţiei. Într-una din plângeri judecătorul i-a acuzat că aceştia ar face parte dintr-un presupus grup infracțional organizat cu Google și niște avocați necunoscuți, alături de președinta de onoare a AMR, judecătoarea Viorica Costiniu. Aceasta a fost o reacție la dezvăluirea în presă a faptului că Ghiță l-a condamnat pe fostul șef ANAF Șerban Pop pentru fapte prescrise, situație confirmată ulterior de Înalta Curte, notează puterea.ro.

Citește și: Fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Era la un antrenament cu bicicleta alături de tatăl său


„Faptele domnului judecător Ghiță Ciprian-Alexandru din cadrul Curții de Apel București – Secția I penală de a formulă cereri și contestații într-un dosar penal în care nu avea calitate, acte ce foloseau în fapt altor persoane, folosindu-se de funcția deținută și pretinzând că se bucură în mass media de notorietate, reprezintă elementele constitutive ale abaterilor disciplinare prevăzute de dispozițiile art. 271 lit. a și m din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor”, sunt acuzațiile Inspecției Judiciare, conform antena3.ro. În acest context, primul termen al judecății disciplinare la Secția pentru judecători a CSM este programat pentru săptămâna viitoare, pe 28 februarie 2024.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *