Web Analytics

Judecătoarea Lazăr l-a dat afară din sală pe avocatul „Stăpânului Parângului”

de | 16.03.2017 13:38 | Dezvăluiri

4 Irina LazarFostul şef al Ocolului Silvic Voineasa, Gheorghe Deaconeasa, trimis în judecată de DNA și condamnat anul trecut la 12 ani de închisoare în urma acuzațiilor de retrocedări ilegale, a fost adus săptămâna trecută la Tribunalul Argeș, unde trebuia să se judece două contestații ale acestuia, prin care solicita dezincriminarea faptei și anularea pedepsei. Cât este el de „Stăpân al Parângului”, deținutul este un bărbat mic de statură și apărat de un avocat de la Baroul București, la fel de scund, însă foarte vocal. Apărătorul, care făcuse scandal cu o zi înainte la arhiva instanței argeșene, pentru că cele două cereri fuseseră înregistrate, din greșeală, sub un singur număr, a afirmat nervos că solicitările clientului său au fost „ aruncate la gunoi”.
A fost un prim moment în care președinta de ședință, judecătoarea Irina Mihaela Lazăr, i-a atras atenția bărbatului în robă că afirmațiile sale sunt lipsite de temei și chiar tendențioase. „Domnule avocat, ghinionul dumneavoastră este că aveți în față un complet înțelegător”, a spus judecătoarea însă simpla pronunțare a cuvântului „ghinion” l-a făcut pe avocat să își iasă și mai mult din pepeni și a făcut aluzie  la celebra replică a președintelui Iohannis în fața Parlamentului.
Lipsa de respect și insolența afișată în fața instanței i-a făcut pe colegii de la Baroul Argeș aflați în sală cu clienții lor, să se foiască și chiar s-a creat o rumoare de vreo câteva minute până când a venit replica magistratului: „ E jalnic dacă încercați să mă asociați cu acea persoană!” după care, cu calm, i-a cerut avocatului bucureștean să părăsească sala de judecată. “În cariera mea destul de rar mi s-a întâmplat  să văd o astfel de poziție la un avocat ca o disperare de a acoperi alte lucruri! ”, a mai spus Irina Mihaela Lazăr care a continuat apoi, la fel de calmă, ședința de judecată.
Într-un final, după tot scandalul, cele două dosare ale inculpatului au fost conexate chiar cu acordul acestuia, după ce i-a șoptit ceva la ureche apărătorului său.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii