Web Analytics
scris marți, 07.11.2023

Jucătoarea de tenis Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor şi a revenit pe locul 1 mondial

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek a câştigat în premieră Turneul Campioanelor (WTA Finals), după ce a învins-o categoric, în finală, 6-1, 6-0, pe americanca Jessica Pegula, luni, la Cancun (Mexic).

Jucătoarea de tenis Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor şi a revenit pe locul 1 mondial

Citește și: Concluziile INSEMEX cu privire la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: „Vinovatul principal este spitalul”


După această performanță, venită la o lună după victoria sa în turneul WTA 1.000 de la Beijing (China), Swiatek a revenit pe prima poziţie a clasamentului mondial, urmând să încheie sezonul în fotoliul de lider, pentru al doilea an consecutiv.
Iga Swiatek a detronat-o pe Arina Sabalenka, pe care a eliminat-o în semifinalele competiţiei mexicane (6-3, 6-2), luându-şi astfel o dublă revanşă în faţa belarusei, care a învins-o pe poloneză în aceeaşi fază la ediţia trecută a Turneului Campioanelor, iar apoi s-a instalat în fruntea ierarhiei WTA în septembrie 2023.

Citește și: Mărirea substanțială a pensiilor, cu 40%, în septembrie 2024, în prag de alegeri


Iga Swiatek, în vârstă de 22 de ani, care îi succede franţuzoaicei Caroline Garcia în palmaresul acestui turneu care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale anului, a cucerit cu această ocazie al 17-lea titlu din cariera sa şi al şaselea de la debutul acestui sezon, în cursul căruia s-a impus în Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...