Web Analytics
scris luni, 03.10.2022

Jandarmii au aplicat sancțiuni după protestul AUR

Mii de oameni au participat, duminică, în Piața Victoriei, la protestul AUR. Au avut loc și incidente. Oamenii lui George Simion au decuplat boxele senatoarei Diana Șoșoacă, aflată și ea în piața Victoriei pentru propriul protest. Jandarmeria Capitalei a aplicat sancțiuni numeroase sancțiuni.

Jandarmii au aplicat sancțiuni după protestul AUR

Citește și: Scandal între taberele Simion și Șoșoacă, în fața Guvernului


„În legătură cu adunările publice desfășurate astăzi, 02 octombrie 2022, în Piața Universității și Piața Victoriei, facem următoarele precizări: Ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat, participant la adunarea publică din Piața Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen. De asemenea, polițiștii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secției, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.
Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, astfel: Legea 60/1991, art. 26, lit. a – 2 sancțiuni, în valoare totală de 20.000 de lei; Legea 60/1991, art. 26, lit. b – o sancțiune, în valoare de 10.000 de lei; Legea 60/1991, art. 26, lit. e – 4 sancțiuni, în valoare totală de 2.000 de lei.
În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.
În același context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii și 2 ambulanțe SMURD care au asigurat răspunsul prompt la solicitările cetățenilor. De menționat este faptul ca pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistență medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații amănunțite. Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare”, a anunțat Jandarmeria Capitalei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită