Web Analytics
scris duminică, 19.03.2023

Jaf în pădurile Argeşului! Alte amenzi şi dosare penale trimise la Parchet!

În perioada 16-18 martie, polițiștii argeșeni au avut mai multe acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Jaf în pădurile Argeşului! Alte amenzi şi dosare penale trimise la Parchet!

Citeşte şi: Argeş. De luni, o nouă modalitate pentru programarea la Pașapoarte!

În urma acestor acţiuni, ei a fost aplicat 8 sancțiuni contravenționale, însumând 11.000 lei, conform Legii 171/2010, și au confiscat cantitatea totală de aproximativ 12,5 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența, potrivit Biroului de presă al IPJ Argeş, care ne-a furnizat alte exemple de ilegalităţi în domeniul silvic.

Polițiștii din Leordeni, de pildă, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Din cercetări, s-a stabilit că la 15 octombrie 2021, un bărbat de 28 de ani, din Bogați, a tăiat și sustras 13 arbori, din specia gorun, din pădurea Ocolului Silvic Topoloveni. Dosarul cauzei a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată. 

De asemenea, polițiștii din Leordeni s-au ocupat de un dosar de acelaşi gen, în care este vorba despre un fapt petrecut la 24 martie 2022, atunci când doi bărbați, de 28 de ani, respectiv 43 de ani, ambii din Bogați, au tăiat și au sustras 64 de arbori, din specia gorun și salcâm, din pădurea aceluiaşi Ocol Silvic. Şi acest dosar a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată.

Citeşte şi: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Exact acum cinci ani, domnul Valeca, Dumnezeu să-l odihnească, m-a chemat la Mall Piteşti să-mi spună anumite lucruri”

În fine, polițiștii din Stâlpeni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au făcut două controale ale eploatării parchetelor autorizate de pe raza comunei Bălilești. Acolo unde au constatat faptul că, două firme nu au respectat tehnologiile și traseele de scos-apropiat prevăzute de autorizațiile de exploatare.

Astfel, reprezentanții societăților comerciale în cauză au fost sancționați contravențional, cu amenzi de 5.000 de lei, fiecare, conform prevederilor art. 17 lit. a din Legea 171/2010 + a precizat sursa citată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...