Web Analytics
scris marți, 11.10.2022

ISU Argeș: „Evitați păstrarea mustului în spații închise”

Comunicat de presă. ISU Argeș transmite:

ISU Argeș: „Evitați păstrarea mustului în spații închise”

Având în vedere specificul anotimpului, care aduce în activitățile gospodărești și culesul viilor, ținem să amintim cetățenilor că la procesul de producție a vinului trebuie să evite păstrarea mustului în spații închise și neventilate corespunzător și să verifice căile de ventilare astfel încât să controleze concentrația oxigenului din încăperi. 

Pericolul real îl reprezintă dioxidul de carbon emanat în urma fermentării, acesta este un gaz toxic, fără miros sau culoare. El este mai greu decât aerul și se acumulează jos la suprafața solului în concentrații înalte, în special în încăperile închise. 

Citește și: VIDEO. Și-a prins mâna într-un utilaj agricol, pe câmp

De asemenea, recomandăm persoanelor care urmează să intre în beciuri, unde este depozitat vinul, să înștiințeze pe cineva în prealabil, iar în situația în care în încăpere deja se află o victimă, intrarea fără echipamente de protecție este periculoasă.

Semnele după care vă puteți da seama că este vorba de o intoxicație cu dioxid de carbon, sunt următoarele: durerile de cap, amețelile, voma, iar în cazuri grave – convulsii și comă.

Pentru siguranța dumneavoastră, puteți verifica cantitatea de oxigen foarte ușor aprinzând o lumânare, iar în cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat să părăsiți încăperea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *