Web Analytics

Israelul, acuzat că a folosit fosfor alb în operaţiunile militare din Gaza şi Liban

de | 13.10.2023 10:48 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Acuzații grave de la un ONG: Israelul a folosit fosfor alb în operaţiunile militare din Gaza şi Liban. Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a acuzat joi Israelul că foloseşte fosfor alb în operaţiunile militare din Gaza şi Liban.

Citește și: Semne clare că abuzurile sunt pe sfârşite! Jurnalul de Argeş a câştigat procesul cu Armand Chiriloiu


HRW afirmă că a verificat înregistrări video realizate marţi şi miercuri în care se văd „multiple explozii în aer de fosfor alb lansat de artilerie asupra portului din oraşul Gaza şi a două locaţii rurale de la frontiera dintre Israel şi Liban”. Organizaţia adaugă că a stat de vorbă şi cu martori. Folosirea fosforului alb în Gaza, una din zonele cele mai dens populate ale lumii, amplifică riscurile pentru populaţia civilă şi încalcă interdicţia impusă de legislaţia umanitară internaţională expunând civili la riscuri nenecesare, subliniază HRW într-un comunicat, citat de Agerpres.

Citește și: Şeful Direcţiei Silvice Argeş a ajuns la „Gazeta de perete”. Armand Chiriloiu, acuzat că a participat la o petrecere deocheată, cu sex pe bani, alături de omologul său din Vrancea!


Fosforul alb se aprinde când este expus la oxigenul din atmosferă şi poate genera lumină, fum şi căldură intensă de circa 815 grade Celsius, explică dpa. Utilizarea acestuia asupra oamenilor este interzisă din 1997 de Convenţia de la Geneva.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *