Web Analytics
scris vineri, 13.10.2023

Semne clare că abuzurile sunt pe sfârşite! Jurnalul de Argeş a câştigat procesul cu Armand Chiriloiu

Explicația pentru lipsa celor 3000 mc de cherestea: „Se fură”

Început în august 2021, ultimul proces al șefului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, împotriva Jurnalului de Argeș, s-a lăsat cu victoria „Jurnal-iștilor”. Judecătoria Pitești a respins acțiunea principală, formulată de Armand Chiriloiu precum și cererea de intervenție a directorului SPL Domnești, Gheorghe Gagiu. Atât reclamantul cât și intervenientul sunt obligați să plătească pârâtei, SC Jurnal C&G SRL cheltuieli de judecată. Totuși, directorul Chiriloiu mai are șansă la un mic abuz, că are drept de apel în 30 de zile de la comunicare.
Până la comunicare, considerăm că merită să facem public triumful Jurnalului de Argeș, în special, și al presei în general împotriva funcționarului public Chiriloiu Armand, care face mari abuzuri și ilegalități în Direcția Silvică Argeș… care este aproape trecută pe persoană fizică.

Semne clare că abuzurile sunt pe sfârşite! Jurnalul de Argeş a câştigat procesul cu Armand Chiriloiu

Explicația dlui Davidescu pentru lipsa celor 3.000 mc de cherestea: „Se fură”

Obiectul procesului a fost un articol cu o consemnare dintr-o emisiune la Antena 3 a ministrului Tanczos Barna și dintr-un raport al Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) cu privire la faptul că nu se regăsește în aplicația SUMAL cantitatea de peste 3.000 mc de masă lemnoasă (cherestea fag), în valoare de cca 1 milion de euro, livrată de SPL Domnești, unitate subordonată Direcţiei Silvice Argeş, către SC Damias As srl. Raportul cu pricina a fost aprobat de ministrul Mediului și a fost înaintat la DNA și la Parchetul de pe lângă ÎCCJ pentru efectuarea de cercetări, la Curtea de Conturi a României și, normal, la RNP Romsilva în vederea luării măsurilor legale față de persoanele responsabile pentru deficiențele constatate în Raport. Din toate cele de mai sus, plus emisiunea de la Antena 3, a rezultat în mod clar interesul public major cu privire la deficiențele grave constatate la Direcția Silvică Argeş.
Iar lipsa celor peste 3.000 mc de cherestea a fost explicată foarte coerent de dl Gogu Davidescu, fost prefect și Director al Direcției Silvice Argeș și martorul Jurnalului de Argeș în acest dosar. Explicația dlui Gogu Davidescu a fost foarte clară și poate fi rezumată în două cuvinte: „Se fură!”

Citește și Direcţia Silvică a pierdut procesul cu proprietarul care se învecina pe Transfăgărăşan cu ex-deputatul Radu Vasilică

Citește și Despre fabrica de bani (pardon, cherestea) de la Domneşti

Armand Chiriloiu recunoaște implicit că nu știe de unde are adresa 12998/01.03.2021, pe care a depus-o în instanță

Dar ce să vezi, în acuzarea jurnaliștilor, reclamantul, funcţionarul public Chiriloiu Armand, prezintă prin avocatul Sabie un „raport final”, o adresă, chipurile de la RNP Romsilva, în care la fabrica de cherestea de la Domnești, totul este ok! În această adresă, toate faptele erau prescrise conform unui articol din Codul muncii (art. 252), inclusiv cele cu conotații penale, cum ar fi lipsa celor 3000 de de mc de cherestea. Probabil au crezut că Judecătoria Pitești este o anexă a Ocolului Silvic! Însă, în virtutea rolului activ al judecătorului, instanța a cerut la RNP-Romsilva o copie după „raportul final”, adresa 12998/01.03.2021. Și, surpriză mare, prin adresa 1668/15.02.2023 a RNP Romsilva către instanță, se atestă fără dubiu că „adresa 12998/01.03.2021 nu a fost eliberată de RNP Romsilva”.

În încercarea de a drege busuiocul, RNP Romsilva (acolo unde directorul Direcției Silvice Argeş Armand Chiriloiu, este membru al Consiliului de Administrație) a revenit cu o altă adresă, după trei luni, unde se susține că adresa 12998/01.03.2021 este de fapt „ieșirea la nr. 12998/26.10.2021”. Nu poate fi adevărată afirmația, că este absurd ca și intrarea Raportului 20503 de la MMAP și ieșirea adresei 12998 către MMAP, privitoare la acest Raport, să fie făcute în aceeași zi.
Și, ca încercarea de abureală să fie totală, directorul Armand Chiriloiu, la întrebarea noastră despre data când s-a primit la DS Argeș adresa cu pricina, ne spune momentul exact când a ajuns Raportul la Romsilva și părerea lui despre data exactă când a plecat adresa respectivă către MMAP. Sub semnătură, plus ștampila Direcţiei Silvice Argeș, directorul Chiriloiu Armand recunoaște implicit că nu știe de unde are adresa 12998/01.03.2021 pe care a depus-o în instanță.
În orice caz, aceste încurcături din registrele de intrări-ieșiri din cadrul RNP Romsilva și din structurile subordonate vor fi lămurite de organele abilitate într-un dosar penal aflat deja la poliție.

Directorul SPL Domnești, Gheorghe Gagiu, pe scările Judecătoriei Pitești: „Doamne ajută, să fim noi sănătoși și să nu ne mai băgăm noi în așa ceva, că ne băgăm degeaba, ne judecăm d’an pulea, ne terminăm și nervi și sănătate”

După termenul de judecată din 22 septembrie 2023, în timp ce „incrimații”, Alina Crângeanu, Gabi Grigore și colegul de redacție Gabi Lixandru coborau scările Judecătoriei Pitești, dl Gagiu, directorul Fabricii de Cherestea de la Domnești și „intervenientul” lui Armand Chiriloiu în dosar, a venit la noi pentru a se scuza că a fost băgat împotriva voinței lui în proces. A dat mâna cu noi și ne-a făcut o declarație cel puțin surprinzătoare, pentru care îl felicităm pentru sinceritate:
„Doamne ajută, să fim noi sănătoși și să nu ne mai băgăm noi în așa ceva, că ne băgăm degeaba, ne judecăm d’an pulea, ne terminăm și nervi și sănătate… În control a venit inginerul Palade Virgil, colegul meu de facultate, de la Corpul de Control. Când mă vede pe mine în curte, îmi zice: Gicule, dacă știam că ești tu aicea nu veneam. Întreb care e treaba și zice că e o reclamație, dacă se confirmă ce scrie aicea, e groasă! Am zis: băi, Virgil, fă abstracție că ne știm amândoi, dracului, de patruzeci și ceva de ani, că totul este în ordine. A controlat ăsta o săptămână, nu a găsit nimic. Am bătut palma, m-a felicitat pentru activitate și a plecat. Nu am știut ce a scris că nu ne-a arătat nouă, nimănui”.

Citește și Direcţia Silvică, condamnată pentru un arbore care a căzut peste o maşină

Citește și Exclusiv! Acordul de recunoaştere a vinovăţiei făcut de şeful arestului IPJ Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *