Web Analytics
scris luni, 27.12.2021

Israelul a autorizat pastila anti-COVID-19 fabricată de Pfizer

Israelul a autorizat pastila anti-COVID-19 fabricată de Pfizer

Israelul a autorizat, pentru utilizarea de urgenţă, antiviralul cu administrare orală Paxlovid, pastilă a companiei farmaceutice Pfizer pentru tratarea coronavirusului şi a comandat zeci de mii de doze pentru a începe să le administreze bolnavilor din ţară, transmite EFE, citată de Agerpres.

Este de aşteptat ca prima livrare a acestui medicament să ajungă în Israel miercuri, 29 decembrie, a informat Ministerul Sănătăţii din Israel într-un comunicat de presă.

Citește și: Belgia închide cinematografele, teatrele, sălile de concerte şi stadioanele în contextul escaladării infecţiilor cu varianta Omicron a coronavirusului

Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor din SUA (FDA) a aprobat miercurea trecută folosirea Paxlovid, primul tratament care poate fi administrat la domiciliu şi care se aşteaptă să fie eficient şi împotriva variantei Omicron.

Pastila, administrată sub formă de comprimate, este destinată pacienţilor cu forme uşoare şi până la moderate, în primele trei zile de la apariţia simptomelor.

Tratamentul complet include o pastilă la fiecare 12 ore timp de cinci zile. În fazele doi şi trei ale testelor clinice s-a demonstrat că Paxlovid reduce simptomele grave, spitalizarea şi riscul de deces în 89% din cazuri, atunci când pacienţii primesc medicaţia în fazele incipiente.

Potrivit datelor furnizate de Pfizer, eficienţa pastilei nu ar trebui să fie afectată de apariţia noilor variante, inclusiv a variantei Omicron.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat în noiembrie că a semnat un acord cu Pfizer pentru achiziţionarea rapidă a medicamentului atunci când acesta va primi aprobarea FDA, iar guvernul israelian are încredere că pastila va fi eficientă în a ţine sub control al cincilea val al pandemiei.

Citește și: Studenții au dus la Guvern cozonac cu rahat în semn de protest pentru alocarea bugetară din acest an!

Israelul a fost una dintre primele ţări din lume care a semnat un acord cu Pfizer pentru achiziţionarea vaccinului anticoronavirus, ceea ce a făcut ca acest stat să fie printre primele din lume care şi-a vaccinat cu schema completă cea mai mare parte a populaţiei.

Circa şase milioane de persoane au primit în Israel schema completă de vaccinare şi peste patru milioane au deja şi cea de-a treia doză (booster), pe care ţara a început să o aplice în vară.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită