Web Analytics

Iranian împușcat în cap după meciul pierdut de naționala sa contra SUA       

de | 1.12.2022 10:20 | Actualitate, Home, Sport

Un iranian a fost împuşcat mortal de forţele de securitate după ce echipa naţională a Iranului a pierdut în faţa SUA (1-0) şi a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar. Incidentul s-a petrecut în timp ce demonstraţii antiguvernamentale au avut loc în interiorul şi în afara stadionului din Qatar, dar şi în Iran.

Citește și: Guvernul a aprobat fondurile pentru programul „Rabla pentru becuri”

Mehran Samak, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal după ce a claxonat maşina în Bandar Anzali, un oraş de pe coasta Mării Caspice, la nord-vest de Teheran, potrivit activiştilor pentru drepturile omului. Samak „a fost vizat direct şi împuşcat în cap de forţele de securitate… în urma înfrângerii echipei naţionale împotriva Americii”, a declarat grupul Iran Human Rights (IHR) din Oslo.

Citește și: Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid

Mijlocaşul internaţional iranian Saeid Ezatolahi, care a jucat în meciul cu SUA şi este din Bandar Anzali, a dezvăluit că îl cunoaşte pe Samak şi a postat o poză împreună cu el la o echipă de fotbal de tineret, scrie Realitatea.Net. „După pierderea amară de aseară, vestea morţii tale mi-a incendiat inima”, a spus Ezatolahi pe Instagram, descriindu-l pe Samak drept „un coechipier din copilărie”. El nu a comentat circumstanţele morţii prietenului său, dar a spus: „Într-o zi vor cădea măştile, adevărul va fi dezvăluit”. El a adăugat: „Nu asta merită tinerii noştri. Acest lucru nu este ceea ce merită naţiunea noastră”.Ezatolahi, supărat de rezultat, a fost văzut după fluierul final în timp ce era consolat atât de colegii săi, cât şi de jucătorii americani.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *