Web Analytics

ÎPS Teodosie – chemat la declarații la Poliția Constanța în calitate de martor. Ce a declarat Arhiepiscopul Tomisului

de | 8.04.2022 10:24 | Actualitate

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a prezentat, joi, la Poliţia Constanţa pentru niște declarații în calitate de martor. Acesta a confirmat informația, ulterior, în cadrul unei emisiuni de la Radio Dobrogea. Teodosie susţine că era vorba despre un denunţ din partea unei persoane în legătură cu cărţile pe care le-a scris, ÎPS Teodosie menţionând că acuzaţiile sunt false.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi seara, la emisiunea ”Dialog Duhovnicesc” de la Radio Dobrogea, în legătură cu vizita pe care a făcut-o la sediul Poliţiei Constanţa. „Am fost invitat în calitate de martor şi am constatat cu totul altceva. De fapt, era un denunţ calomnios din partea unei persoane care a cerut referinţe despre cărţile pe care le-am scris. Şi i s-au dat referinţe. Nu a fost mulţumit. Astăzi, am constatat că persoana care a cerut acele explicaţii pentru cărţile mele a depus un denunţ calomnios. Auzisem ceva din mai multe cercuri că nu ştiu ce mi se mai pregăteşte, nu credeam că e real, dar astăzi am constatat că este real ceea ce se pregăteşte şi, iată, nu eram martor deloc. Era o şicană pusă la cale în mod ilicit de o persoană care în mod oficial a formulat denunţul calomnios ca o plângere penală”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.  

Citește și: Bradu. Bărbatul care și-a lăsat nepoata de 14 ani însărcinată, a fost trimis în judecată

Teodosie va da în judecată persoana care a făcut aceste acuzaţii

„De aceea, am angajat deja pe avocatul Cuculis, care imediat după ce se va închide dosarul acesta, la care am fost citat ca martor, unde am făcut deja dovada că acuzele sunt mincinoase, va depune în numele meu o plângere penală pentru denunţ calomnios şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Este clar că acţiunea acestui cetăţean este una ilicită şi se vor face toate demersurile şi va fi tras la răspundere cel ce se ţine de asemenea demersuri şi calomnii la adresa mea. Nu am nicio frică.

M-am şi mirat, părea cumva să mă intimideze cel ce mă ancheta. I-am spus, domnule, stai liniştit, opera aceasta nu mi-a trebuit pentru titlul pe care mi l-a acordat Preşedinţia, mi-a trebuit chiar pentru titlul de profesor. Nu puteam fi promovat profesor fără aceste cărţi”, a mai precizat IPS Teodosie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *