Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

IPS Calinic Argeșeanul le-a predat elevilor de la Colegiul Național „Dinicu Golescu”

IPS Calinic Argeșeanul le-a predat elevilor de la Colegiul Național „Dinicu Golescu”

Într-o atmosferă caldă și educativă, elevii clasei a X-a A a Colegiului Național „Dinicu Golescu”, au primit vizita Înalt PreaSfințitului Calinic Argeșeanul. Această întâlnire, organizată la inițiativa directorului unității de învățământ, prof. dr. Maria-Magdalena Dorcioman, a prof. de religie George Olteanu și a preotului profesor psihoterapeut Rafael Vintilă, a reprezentat o fuziune între spiritualitate, istorie și cultură.

Într-un dialog captivant, profesorul George Olteanu a evidențiat importanța locurilor sacre în practica religioasă, atrăgând atenția asupra procesului istoric de transformare a edificiilor păgâne în biserici creștine, oferind elevilor o perspectivă rară asupra modului în care istoria și credința se intersectează.


IPS Calinic Argeșeanul, o prezență carismatică și înțeleaptă, a predat două ore disciplina religie creștină, vorbind despre arhitectura bisericească, arta catacombelor din Biserica Primară și semnificația simbolurilor creștine, punând accentul pe bogăția spirituală și artistică a mănăstirilor din Argeș.

Citeste și Caliopie la mall, alături de tinerii credincioşi, la filmul „Brâncoveanu. Ecce Homo”

Cuvintele sale au adus în mintea tinerilor imagini ale unor locuri pline de armonie, invitându-i să exploreze și să prețuiască patrimoniul național religios.

Elevii, emoționați și inspirați, au primit în dar cartea: „Frate Calinic… Ioan Alexandru către Calinic Argeșeanul – Viața din cărți, scrisori și dosare secrete de la Securitate”, un titlu ce deschide porțile către o lume a gândirii profunde și a introspecției. Toți tinerii au primit binecuvântarea să viziteze schitul de la Oești în luna mai. S-a stabilit și sala unde se va organiza cabinetul de spiritualitate și artă creștină „Patriarhul Iustin Moisescu”, fost absolvent de marcă al Colegiului, iar pentru această lucrare a fost delegat părintele Constantin Ghețea, pictor și sculptor bisericesc.

Ziua s-a încheiat la mănăstire, unde credința și ospitalitatea au fost completate de delicatesele pregătite de către călugări, printre care și covrigi cu miere făcuți în casă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *