Web Analytics
scris miercuri, 21.02.2024

Caliopie la mall, alături de tinerii credincioşi, la filmul „Brâncoveanu. Ecce Homo”

Tinerii care frecventează Paraclisul Universitar Pitești au primit pe whatssap o invitație mai puțin obișnuită din partea preotului Rafael Vintilă. Aceea de a participa la o altfel de vecernie. În seara de duminică, 18 februarie, au fost invitați să vizioneze filmul istoric regizat de Dan Pița despre sfârșitul mucenicesc al Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.
„Acest demers artistic oferă spectatorului o imagine despre ce înseamnă viața creștină: să îl iubești pe Hristos mai mult decât orice în lume, să rămâi tare în credință și să o mărturisești cu demnitate, în ciuda suferințelor prin care treci. Să îl urmăm pe Hristos care s-a jertfit pentru noi” – a explicat preotul Vintilă.
Elevii și studenții au avut intrarea liberă din partea Paraclisului, plus popcorn și suc natural, trebuind, totuși, să aibă carnetul la ei.

Caliopie la mall, alături de tinerii credincioşi, la filmul „Brâncoveanu. Ecce Homo”

„Ne vedem la 18.30 la Vivo mall!”, a sunat invitația părintelui capelan Rafael Vintilă. Mare le-a fost surpriza când, la mall, s-au întâlnit și cu arhimandritul Caliopie. Acesta le-a adresat câteva îndemnuri și nu s-a dat înapoi de a lua loc la masă cu tinerii, alături de care a servit o salată şi limonadă. Apoi au mers împreună în sala de cinema, unde spectatorii l-au recunoscut și salutat pe arhimandritul Caliopie.Tinerii au rămas impresionați de zbuciumul dintre iubirea faţă de copiii care urmau să fie jertfiţi şi credinţa creştină a Sfântului Martir sărbătorit de toate bisericile ortodoxe, dar și de diferența dintre spiritul luminat care a fost Brâncoveanu și politicienii de astăzi.
Filmul „Brâncoveanu. Ecce Homo”, regizat de Dan Piţa, după un scenariu la care şi-a adus contribuţia şi mitropolitul Ioan al Banatului, a fost lansat, duminică, la Timişoara.

Citește și Arhimandritul Caliopie are mii de urmăritori pe Instagram şi Tik-Tok

Citește și Avem documentele! S-a deschis clinica medicală a cărei fondatoare este fata primarului Georgescu de la Mioveni

„Îmbărbătaţi-vă, întăriţi-vă. Toate ale voastre cu dragoste să se facă.”(I Corinteni 16, 14)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *