Web Analytics

IPJ Argeș: „ Începând cu anul 2004 Inquieto a transferat în România veniturile obținute din activitățile infracționale din Italia”

de | 12.04.2018 10:31 | Actualitate

inquietoAșa după cum site-ul www.jurnaluldearges.ro v-a informat, în cadrul unei operațiuni codificată „Operațiune Transilvania” astăzi de dimineață în Pitești, au fost arestați afaceristul italian Nicola Inquieto, în vârstă de 43 de ani și fratele său Giuseppe, de 38 de ani , ambii acuzați de asociere de tip mafiot, investigațiile fiind coordonate împreună cu autoritățile din România și Procuratura Europeană Eurojust. În urmă cu puțin timp IPJ Argeș ne-a remis un comunicat de presă în care oferă detalii despre destructurarea grupării specializate în infracțiuni economice, referindu-se în mod esplicit la dosarul Inquiera.

„În urma colaborării cu autoritățile judiciare italiene, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională organizată specializată în infracțiuni economico-financiare și spălarea banilor.

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Italia, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la domiciliul unui bărbat și la sediile societăților comerciale administrate de acesta. A fost vizată o grupare infracțională organizată specializată în infracțiuni economico-financiare și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2002, cel în cauză ar fi înființat pe teritoriul statului italian mai multe societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate. Ulterior, începând cu anul 2004 acesta, prin intermediul membrilor familiei, ar fi transferat în România veniturile obținute din activitățile infracționale din Italia.

Veniturile transferate ar fi fost folosite pentru înființarea mai multor societăți comerciale, pe raza municipiului Pitești, cu obiect de activitate construcție de clădiri rezidențiale și nerezidențiale.

Profiturile obținute din tranzacțiile imobiliare din România ar fi fost apoi transferate către membri ai familiei celui în cauză, din Italia, având ca scop final finanțarea unor grupuri infracționale care operau pe teritoriul statului italian.
În cauză, va fi pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele bărbatului.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanților autorităților judiciare italiene și al polițiștilor de investigații criminale și de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

La activități au participat și jandarmi”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii