Web Analytics

IPJ Argeș: În ultimele 24 de ore au fost reținute 11 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare

de | 19.01.2022 18:08 | Actualitate

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate 206 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste  45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

Citește și: Şeful Poliţiei Mioveni a ieşit la pensie

Activităţi  de combatere a delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 45 de ani, din București, care transporta cu o autoutilitară, pe DN 7, pe raza localității Călinești, material lemnos prelucrat, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

Din verificări s-a stabilit că cel în cauză transporta 4,6 mc lemn prelucrat sub formă de cherestea, de esență rășinoase.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

  •  

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 49 de ani, din Sălătrucu, care a transportat cu o autoutilitară, pe DJ 703H, pe raza localității Șuici, material lemnos, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

Din verificările efectuate de un specialist silvic, s-a stabilit că cel în cauză transporta un metru cub de material lemnos, de esență fag.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Șuici.

Citește și: Angajații din poliție, penitenciare și militarii ies în stradă miercuri, 02.02.2022, ora 11:00, în fața Guvernului României.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 33 de ani, din Bogați, care a tăiat fără respectarea regimului silvic, mai mulți arbori, de pe un teren din afara Fondului Forestier Național.

Din verificările efectuate de un specialist silvic, s-a stabilit că cel în cauză a tăiat 27 de arbori, din speciile carpen și gorun, cantitatea de material lemnos rezultată fiind de 1,2 metri cubi.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

  •  

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 34 de ani și un minor de 14 ani, ambii din Mălureni, care au transportat cu două atelaje, pe raza localității de dimiciliu, material lemnos, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

Din verificările efectuate de un specialist silvic, s-a stabilit că cei în cauză transportau 1,6 metri cubi de material lemnos, de esență salcâm și carpen.

În urma celor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Mușătești.

Citește și: Thriller cu un client de escorte şi un proxenet muscelean arestat preventiv / „Mi-a cerut 20.000 lei pe copil şi 40.000 lei la pachet, fata şi copilul”

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt.

Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 22 decembrie 2021, o femeie de 24 de ani, din Moșoaia, ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket.

Pe parcursul cercetărilor, bunurile, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei, au fost recuperate și restituite.

După administrarea probatoriului, în ziua de 22 decembrie 2021, cea în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventive a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandate puse în executare de polițiști

În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș – Biroul Urmăriți, împreună cu polițiștii Secției nr. 4 Poliție Pitești, cu sprijinul polițiștilor Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Costești, privind pe un bărbat de 23 de ani, din Hârsești, condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare, ca urmare a săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier.

Cel în cauză a fost încarcerat.

Citește și: Unor case neîngrijite din Piteşti li s-a majorat impozitul cu 500%. Printre ele, şi casa în care s-a născut pictorul Rudolf Schweitzer Cumpănă

În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș – Biroul Urmăriți, au pus în aplicare un mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 42 de ani, din localitatea Ștefan cel Mare, care a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență.

Bărbatul a fost încarcerat.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii