Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: “Guvernele liberale au înghețat salariile și pensiile, n-au făcut nicio investiție semnificativă”

de | 19.07.2021 09:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș:
Guvernarea lui Iohannis și Cîțu a dus #datoria externă la cel mai mare nivel din istoria României – peste 126 de miliarde de euro!
În același timp, #deficitul balanței de plăți, respectiv diferența dintre importuri și exporturi, a explodat: a crescut cu 90%, deci aproape că s-a dublat în primele 5 luni ale anului, față de anul anterior – 5,947 miliarde de euro față de 3,207 miliarde de euro.
Aceste date ale BNR atestă degradarea accelerată a performanțelor economiei țării, efect al politicilor anapoda, haotice, nocive ale Guvernelor Orban și Cîțu.
În pofida împrumuturilor masive, de peste 54 de miliarde de euro, care au împins datoria publică a țării la dimensiuni fără precedent, guvernele liberale n-au adus niciun pic de bunăstare: au înghețat salariile și pensiile, au refuzat dublarea alocațiilor, n-au făcut nicio investiție semnificativă.
Iar așa-zisele cheltuieli masive provocate de #pandemie sunt o minciună menite să acopere dezastrul incompetenței guvernamentale.
Guvernul Cîțu a alocat doar echivalentul a 1,6% din PIB (adică aproximativ 3,6 miliarde de euro) pentru combaterea efectelor pandemiei și măsuri de sprijin, mult mai puțin față de cât promisese!

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: bnr,guvernul citu,ion minzina,pensii

Ultimele articole

Concurs cu suspans la Şcoala „Nicolae Iorga” din Piteşti
Concurs cu suspans la Şcoala „Nicolae Iorga” din Piteşti

Concurs cu suspans la Școala „Nicolae Iorga” din Pitești! Luminița Bratu, aflată actualmente la conducerea unității de învățământ, nu ar fi luat concursul pentru postul de director, deși nu a avut contracandidat…Luminița Bratu (foto), soția fostului inspector școlar...

Argeș. 30 de persoane nou confirmate pozitiv cu Covid-19
Argeș. 30 de persoane nou confirmate pozitiv cu Covid-19

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 1.49 (ieri 1.57); -persoane internate la ATI: 22 (ieri 21);-persoane internate...

Sondaj de opinie la UPIT despre cum se va învăţa în semestrul II
Sondaj de opinie la UPIT despre cum se va învăţa în semestrul II

UPIT a desfășurat recent un sondaj de opinie prin facultăți cu scopul de a întocmi o statistică referitoare la vaccinați. În urma rezultatelor sondajului se va decide modul de desfășurare a cursurilor în semestrul II. Noi nu am vrea să credem că rezultatele vor fi...

„Meseriaşa” Lasconi
„Meseriaşa” Lasconi

Termenul preferat de primăriță este ”profi”, nu ”meseriaș”, dar pe la Câmpulung merge. Și înseamnă că Elena Lasconi și-a reconfirmat priceperea în comunicare, în transmiterea unui mesaj cu un anumit scop. Adică pentru imagine… Asta s-a întâmplat când primărița a...