Web Analytics

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: „Jucătorii de la CS Mioveni au avut primă de promovare între 3.000 şi 5.000 de euro de fiecare”

de | 9.06.2021 11:30 | Actualitate, Sport

# Cum comentați promovarea CS Mioveni în Liga I?
– Este meritul antrenorului Alexandru Pelici, este meritul echipei…
# Cât de mult credeați că CS Mioveni va promova pe prima scenă fotbalistică a țării?
– Personal, eu nu am crezut că vom promova în acest an. Nu am crezut… Este meritul lor. Mi-am dorit, dar nu am crezut că vom promova după 0-0 acasă și, mai ales, după prima repriză, mai mult tactică, dar eu zic că a fost o primă repriză cu un joc mai prost față de meciul de acasă. Poate că o fi fost o tactică, nu știu, nu sunt antrenor de fotbal… S-a schimbat total jocul în repriza a doua… A fost inspirația antrenorului Pelici, cu schimbările pe care le-a făcut.

# Veți merge în continuare pe mâna lui Pelici, veți aduce jucători noi pentru Liga I?
– Eu le-am promis înaintea meciului de la Mediaș că vom rămâne aceeași echipă și nici nu se pune problema de plecarea lui Pelici. Ca jucători, cred că vom mai aduce trei jucători, în rest rămâne același lot, pe considerentul că ei au promovat, ei să o mențină în Liga I sau tot ei să o aducă înapoi în Liga a doua, dacă nu sunt în stare. Însă nu mai fac prostiile pe care le-am făcut în anii anteriori, când am fost în Liga I și m-am luat după marii specialiști și să schimb echipa.

„Din august până în decembrie, Primăria Mioveni va asigura un buget de 500.000 de euro”

# A existat primă de promovare în Liga I pentru jucători?
– Da. A fost stipulat în regulamentul de ordine interioară ca, pentru obiectivul pe care l-am propus, să avem o sumă de bani alocată pentru așa ceva. Jucătorii au avut primă de promovare între 3.000 și 5.000 de euro de fiecare.
# Cu cât crește bugetul echipei acum, odată cu promovarea în Liga I?
– Vă dați seama că în primul rând toate costurile sunt aproape duble vizavi de Liga a doua, începând de la deplasare, cazare, pretențiile financiare ale jucătorilor, salarizare, arbitraj. Eu zic că se dublează bugetul, cel puțin.
# Din partea Primăriei Mioveni câți bani au fost alocați sezonul trecut?

– Pentru Liga a doua, Primăria Mioveni a alocat undeva între 50 și 60% din întreg bugetul echipei de fotbal. Ei au cerut o sumă de bani, iar Primăria a alocat o parte din ea. Pentru Liga I vor aduce bani și sponsorii, pentru că am văzut, cel puțin după dramatismul meciului retur cu Sibiul, firme, pe care nu le cunosc și care nu sunt din Argeș, dar care și-au exprimat dorința de a-și face publicitate prin echipa din Mioveni. Săptămâna aceasta, aceste firme se vor întâlni cu conducerea clubului.
# O sumă aproximativă pentru Liga I puteți să ne spuneți?
– În orice caz, Primăria orașului Mioveni nu poate să asigure suma necesară pentru Liga I din mai multe considerente. Știți că anul trecut am pierdut 14 milioane de euro la buget, anul acesta deja am pierdut 4,5 milioane de euro, deci nici nu avem, nici nu putem și nici nu suntem în postura în care am putea să asigurăm la ora actuală acest buget. Eu zic că Primăria Mioveni, pentru sezonul care începe, să zicem, din august până în decembrie, va asigura un buget de 500.000 de euro.

„Obiectivul CS Mioveni este menținerea în Liga I și câștigarea Cupei României”

# Care este obiectivul CS Mioveni pentru Liga I pentru sezonul următor?
– Din punctul meu de vedere și după ce am discutat după meci, să zic așa, la cald, cu Alexandru Pelici, obiectivul CS Mioveni este menținerea în Liga I și câștigarea Cupei României. Alt obiectiv mai îndrăzneț nu avem, pentru că nu sunt nici bani și nici nu cred că ar fi posibil în conjuctura actuală. Așa cum le-am spus și jucătorilor înainte de meciul cu Sibiul, de la CS Mioveni nu va pleca nimeni.

# Cum vedeți lupta cu FC Argeș din Liga I, știut fiind faptul că există o oarecare rivalitate între cele două formații?
– Nu cred că există o luptă cu FC Argeș, eu zic că este o competiție cu FC Argeș. De ce să ne luptăm? FC Argeș este FC Argeș, este un brand, are o istorie, iar noi suntem un club micuț. Va fi o competiție…
# Un mesaj către suporterii echipei?
– Să nu mă mai apostrofeze că nu vreau eu să promoveze echipa în Liga I.

Citește și CS Mioveni a promovat în Liga 1 după ce a învins FC Hermannstadt cu scorul de 2-1

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii