Web Analytics

Ion Dumitru, președintele Asociației Comunelor din România – filiala Argeș: ”Ministrul Agriculturii a decis să pornească sistemele de irigații”

de | 5.04.2022 09:17 | Actualitate, Politica si Administratie

PSD înțelege nevoile fermierilor și vine, de fiecare dată, cu soluții concrete pentru a sprijinii activitatea acestora. În condițiile secetei prelungite din această iarnă, Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a decis să pornească sistemele de irigații și să permită accesul fermierilor la apă și la instalații mai devreme decât în anii anteriori. Ministerul Agriculturii va suporta și contravaloarea a 50% din costurile pentru energia electrică folosită pentru instalațiile și echipamentele deținute de fermieri.

Citește și: Românii, îndemnați să NU mai arunce gunoaiele peste tot! Se dau BANI pentru acțiuni de ecologizare

Din 19 martie a.c. au fost pornite sistemele şi au fost umplute canalele cu apă în mai multe județe, iar acțiunea continuă în toate zonele țării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigații.Măsura gândită de PSD sprijină înființarea noilor culturi și asigură sustenabilitate în privința producției de alimente pentru români, în condițiile crizei energetice și a războiului din Ucraina, transmite într-un comunicat, Ion Dumitru, președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Argeș.

Citește și: Se sistează furnizarea apei potabile în Albota și Poiana Lacului

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *