Web Analytics

Românii, îndemnați să NU mai arunce gunoaiele peste tot! Se dau BANI pentru acțiuni de ecologizare

de | 5.04.2022 09:08 | Actualitate, Politica si Administratie

În mai multe localități din țară a început Campania Naţională „Curăţăm România!”. La această campanie iau parte primării, numeroase instituții locale și organizații pentru protecția mediului. Românii sunt îndemnați să nu mai arunce gunoaiele pe unde apucă și să facă din luna aprilie „luna curățeniei”.

Ce spune ministrul Mediului Barna Tanczos:

„Implicăm în această acțiune atât RNP-ul. Regia Națională a Pădurilor, pentru că vrem ca pădurile noastre să fie curate și vrem ca în această lună aprilie, lună în care se va desfășura campania, să avem în fiecare loclaitate măcar o zi a pădurilor curate. Vom implica Apele Române pentru că am văzut în foarte multe locații ce înseamnă nepăsarea și iresponsabilitatea și cum arată râurile, lacurile din România.”

Citește și: Deputatul Dumitru Coarnă a fost exclus din PSD

Campania Naţională „Curăţăm România!” se va desfăşura până pe 4 mai și va avea loc sub sloganul: „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”. La această campanie se pot alătura și elevii, prin diverse programe. Se vor acorda finanțări între 3.000 și 30.000 de lei pentru acțiuni de ecologizare. Garda de Mediu şi Agenţiile de Protecţie a Mediului vor ajuta la organizarea acțiunilor de curățenie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *