Web Analytics
scris miercuri, 21.12.2022

Ioana Băsescu scapă de acuzaţiile din dosarul Nana întrucât faptele s-au prescris

Ioana Băsescu scapă de acuzațiile din dosarul Nana, după ce Tribunalul Călărași a încetat procesul penal față de toți inculpații, ca urmare a deciziilor Curții Constituționale privind prescripția. Decizia se aplică față de cei 11 inculpați din dosarul Nana, asta după ce instanța a constatat faptul că a intervenit prescripția, după aplicarea deciziei CCR. Tribunalul Călărași a menținut sechestrele pe mai multe bunuri ale inculpaților, însă a ridicat măsurile asiguratorii de pe terenurile Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu. Decizia magistraților nu e definitivă.

Ioana Băsescu scapă de acuzaţiile din dosarul Nana întrucât faptele s-au prescris

Citește și: 33 de ani de la Revoluția din decembrie 1989

Primarul PSD al comunei Nana din Călărași, Gheorghe Dobre, și mai mulți funcționari din primărie, printre care secretara, contabilul și casierul erau acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani. Ei ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudiciat comuna cu peste 3 milioane de lei. Peste 40% dintre cererile de revendicare a terenurilor erau formulate chiar de inculpați sau de rude ale acestora, iar Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, ar fi cumpărat o parte din terenuri cu un credit de 1 milion de euro.

Citește și: Taxă de poluare pentru centralele de apartament

Tribunalul Călărași a decis încetarea procesului penal pentru mai multe capete de acuzare – abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani  – în cazul celor 11 inculpați deoarece a intervenit prescripția ca urmare a deciziei Curții Constituționale. În plus, inculpații au fost achitați pentru acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, scrie G4Media. Inculpații sunt obligați să achite însă prejudiciul, ceea ce înseamnă plata a peste 240.000 de lei fiecare. Magistrații au menținut sechestrul pe bunurile inculpaților, mai puțin pe terenurile Ioanei Băsescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită