Web Analytics

33 de ani de la Revoluția din decembrie 1989

de | 21.12.2022 09:42 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

21 decembrie 1989 este ziua în care, în urmă cu 33 de ani, începea Revoluția în Capitală. Revoluția începută la Timișoara și care a dus la căderea regimului comunist a cuprins Capitala, devenită apoi epicentrul manifestațiilor.

Citește și: Cresc salariile în Prefecturi! Uite cât va lua un director general!

A început la ora 12.00, în Piaţa Republicii, astăzi Piaţa Revoluţiei, unde pentru discursul lui Nicolae Ceauşescu, transmis în direct la radio şi tv, au fost aduşi mii de oameni cu pancarte. Numai că, în loc de aplauze, discursul lui, ţinut din balconul Comitetului Central al PCR, e întrerupt de huiduieli şi fluierături. Şocat, Ceauşescu face încercări disperate să-i liniştească, promiţând chiar majorarea salariilor. Numai că, pentru prima dată în 25 de ani, mulţimea nu a mai tolerat. Pe străzile din jur, mii de oameni au început să scandeze „Jos Ceauşescu!”.

Citește și: Negocieri finalizate la Automobile Dacia! Uite cu cât vor crește salariile!

La ora 14.00, în centrul oraşului apar primele blindate, iar în cursul serii, demonstranţii, majoritatea tineri, se adună în apropierea Hotelului Intercontinental din Piaţa Universităţii. În cursul serii, însă, a început să se tragă asupra lor. Până la 3 dimineaţa, 50 de oameni au fost omorâți, 500 au fost răniți, iar alți 1000 au fost reținuți și duși la Jilava. Nici fuga lui Nicolae Ceauşescu, de a doua zi, nu a pus capăt vărsărilor de sânge.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *