Web Analytics

Taxă de poluare pentru centralele de apartament

de | 21.12.2022 09:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Proprietarii de case și apartamente cu centrale pe gaz vor plăti o taxă de poluare. Decizia vine după propunerea Parlamentului European de reformare a pieței carbonului. Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anuțat că Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord cu extinderea câmpului de aplicare a pieței carbonului și că prevederea este programată să intre în vigoare din 2027, dar este posibil să fie amânată cu un an dacă prețul la energie este ridicat.

Citește și: Virgil Popescu anunță eliminarea declaraţiilor pe proprie răspundere, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie

În principiu, în 2027 se va aplica taxa pe fiecare metru cub de gaz, consumat atât în gospodării cât și în firmele mici și mijlocii. La fel, există o taxă și pentru carburanți. Măsura îi vizează și pe proprietarii de centrale de apartament, care vor fi nevoiți să plătească o taxă de poluare.

Citește și: Negocieri finalizate la Automobile Dacia! Uite cu cât vor crește salariile!

”Dacă se va aplica această prevedere, în principiu, din 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat atât în gospodării, cât și în firmele mici și mijlocii. Dar, pentru noi, cel mai important lucru din această decizie este fondul social dedicat pentru climă. Acest fond social va asigura României un venit în plus garantat, în comparație cu contribuția.  Va fi un fel de fond de mediu pe care îl folosim noi acum, dar mult mai consistent”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, pentru Antena 3 CNN.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *