Invidioasă pe succesul lor, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a interzis corului Haiducii Vlădicii din Topoloveni să mai susțină concerte

de | 16.07.2015 13:51 | Actualitate

Opt preoți tineri care slujesc în Protopopiatul Topoloveni, sub îndrumarea profesorulului și solistului de muzică populară Grațian Bădescu, singurul care nu purta sutană, au hotărât, în urmă cu mai bine de un an, să formeze un cor.  În cel mai scurt timp grupul Haiducii Vlădicii a început să se bucure de simpatia publicului și a obținut premiul I la Festivalul “Dorel Manea”. Au urmat zeci și zeci de concerte în toată țara cu săli pline și mai multe CD-uri realizate. Numai că succesul de scenă al talentaților slujitori ai Bisericii a început să nu mai fie privit cu ochi buni de către șefii Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului care le-au transmis să nu se mai exprime în altă parte decât în biserică și doar în fața propriilor enoriași își pot etala talentele artistice evidente.

Solistul Grațian Bădescu: ”Este adevărat că, după o deplasare la un post de televiziune la Cluj, prin interpuși li s-a spus că nu li se dă binecuvântarea să cânte”

Preoții  au decis să nu participe la Festivalul Cașcavalului de la Brăduleț, unde fuseseră invitați și chiar dacă mai ajung la câte o cântare, o fac cu fereală de ochii și urechile PF Calinic sau, mai rău, de cele ale arhidiaconului Caliopie. Dar iată ce crede despre posibila dispariție a grupului folcloric înființat, culmea, cu binecuvântarea IPS Calinic, solistul Grațian Bădescu (foto): “Deocamdată nu prea știm exact ce se întâmplă, nu știm nimic concret. Nu ne-a interzis deocamdată dar așteptăm și noi… Este adevărat că, după o deplasare la un post de televiziune la Cluj, prin interpuși li s-a spus că nu li se dă binecuvântarea să cânte. Apoi, la Cașcavalul de la Brăduleț nu au venit. Sunt preoți, slujesc la câte o biserică fiecare și vor să dea ascultare. Nu știu, o să merg și eu să vorbesc cu Prea Sfințitul Calinic să vedem ce se întâmplă”.

Primarul Gheorghiță Boțârcă, atac direct la șefii Arhiepiscopiei: ”Îi bag în p….mă-sii pe ăia care se amestecă în lucrurile astea”

La rândul său, Gheorghiță Boțârcă, primarul orașului Topoloveni, pe raza căruia a luat ființă corul amenințat cu afurisenia de mai marii Eparhiei explodează:”Mi-e scârbă și gata! Să le cânte Prohodul la unii! Îi bag în p…a măsii pe ăia care vor asta. Au rezolvat tot și caută acum să rezolve și asta…să își bată joc. M-ați înțeles?! Îi bag în p….mă-sii pe ăia care se amestecă în lucrurile astea. Am vorbit odată atunci când s-a înființat și atât iar acum noi nu ne ducem nici cu plocon nici cu nici cu rugăminți la poarta celor care se cred stăpâni. Nu au nici un merit decât de a cheltui bani colectați de la proști. Sunt niște oameni care vroiau în timpul liber să facă ceva frumos. Alții mai mari sunt învățați să se ducă cu ATV-urile pe munți să se răstoarne pe acolo că de aia au bărbi și fițe…Ce să spun mai mult.?!”
Alina Crângeanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii