Web Analytics

Investiţii majore în anul 2022 în localitatea Moşoaia

de | 24.02.2022 12:43 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Săptămâna trecută a avut loc ședința Consiliului Local Moșoaia în care s-a aprobat bugetul comunei pentru anul 2022. Principalele investiții propuse spre realizare de autoritățile locale sunt legate de asfaltări, alimentare cu gaze și canalizare. De asemenea, se vor face investiții în învățământ, pază și protecție și activități de recreere.

În privința asfaltărilor se au în vedere 7.850 metri de asfalt pentru anul 2022 pe străzile Prunilor, sat Smeura, Bisericii, sat Smeura, Drumu Morii, sat Moșoaia, Principală, sat Hințești, Coasta de la Marcu-Basangești, sat Hințești, Aleea Marghiolilor, sat Ciocănăi, și Coasta spre Biserica cu Moartea, sat Ciocănăi. Autoritățile locale au asigurat și cota de cofinanțare pentru străzile Olteni și Basangești ce au fost depuse pe PNDL 3 – Anghel Saligny. După aprobarea proiectului vor fi și acestea licitate și executate. Extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale în satul Bătrâni, satul Lăzărești (strada Lunga), strada Piscu Moșului din Moșoaia, sat Dealu Viilor – strada Principală, strada Câmpul cu Maci – sat Smeura, strada Țîrdești – sat Moșoaia și unele străduțe adiacente străzii Smeura de Sus sunt alte investiți de interes major în această localitate.

Citește și Asociaţia BookLand a renovat 2 şcoli din Domneşti şi Moşoaia

Totodată, se va face branșarea la rețeaua de gaze naturale a Centrului de zi pentru copii în vederea mutării Grădiniței Moșoaia. Mai trebuie spus că a fost finalizat Studiul de fezabilitate pentru introducere rețea de canalizare şi modernizare rețea publică de apă în satele Lunga Lăzăreşti şi Moşoaia și se va depune proiectul pe P.N.R.R. Anul acesta se va finaliza și proiectul de canalizare pentru satele Ciocănăi, Bătrâni și Lăzărești. Se mai doresc achiziționarea a 35 de camere de supraveghere video pentru a fi montate pe raza comunei și nu în ultimul rând atragerea de fonduri europene și guvernamentale.

Este vorba despre extinderea rețelei de gaze pe străzile menționate mai sus pe PNDL 3 – Anghel Saligny, introducere rețea de canalizare şi modernizare rețea publică de apă în satele Lăzăreşti, Moşoaia, Ciocănăi și Bătrâni – PNRR, modernizarea iluminatului public – proiect depus deja la Agenția Fondului de Mediu, montarea a două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice – Agenția Fondului de Mediu, achiziționarea unui microbuz electric pentru transportul elevilor – PNRR, achiziționarea unui buldoexcavator – GAL Dealurile Cotmenei/AFIR și creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice (sediu Primărie, Şcoala Moșoaia, Grădinița Hințești și Grădinița Ciocănăi) prin anvelopare, montare pompe de căldură și panouri solare – PNRR/AFM.

Citește și Ion Necula, noul primar al comunei Moşoaia: „Nu am stat degeaba în primărie, oamenii m-au apreciat. Am fost om serios, mi-am văzut de problemele mele”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *