Web Analytics

Asociaţia BookLand a renovat 2 şcoli din Domneşti şi Moşoaia

de | 10.02.2022 14:01 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Asociația BookLand a renovat două unități școlare din Argeș. La Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel”, din Domneşti, renovarea a durat aproximativ 4 luni, iar acum elevii de acolo se bucură de o curte amenajată cu alei și butași de trandafiri, un nou teren multisport, săli de clasă cu pereți curați, igienizați și proaspăt zugrăviți, parchet de calitate, uși noi și mobilier modern.

„Proiectul «Împreună construim oameni!» reprezintă pentru noi, elevii si profesorii din Liceul Tehnologic «Petre Ionescu Muscel» Domneşti, o provocare lansată de Asociația BookLand și partenerii dumnealor, la care noi am răspuns cu deosebit entuziasm, marcat de sentimentul recunoștinței. Proiectul s-a derulat în două etape și a constat în renovarea și dotarea sălilor de clasă, a laboratoarelor, a birourilor și amenajarea terenului de sport. Nu au fost neglijate spațiile din curtea școlii, careul, aleile, parcelarea spațiului verde, locuri unde copiii noștri își petrec o parte din timpul liber”, a transmis Georgeta Smadu, director adjunct Liceul „Petre Ionescu Muscel”.

Citește și Conferinţe practice BookLand Evolution la Piteşti

Și copiii din Moșoaia învață într-o școală renovată

Cealaltă unitate școlară renovată este Școala Gimnazială Moșoaia, despre care reprezentanții BookLand spun că este una dintre multele școli rurale care nu au beneficiat de nicio renovare încă de la înființare, respectiv din 1958. „În curtea școlii te umpleai de nămol – mai ales că șanțul de colectare nu exista – prin acoperiș ploua, pereții exteriori și interiori erau coșcoviți, iar terenul de sport era înclinat cu juma` de metru! La interior, parchetul era umflat și mâncat de carii, băncuțele din varii generaţii… De ferestre nici nu mai vorbim. Acum, că învață într-o școală renovată, copiii din Moșoaia au conștientizat că visurile lor nu sunt atât de greu de realizat!”, spun cei de la BookLand.

„Acest parteneriat s-a născut din dorința de a le oferi elevilor noștri, copiilor noștri condiții optime de studiu. Vreau să vă transmit din partea Școlii Gimnaziale Moșoaia că nu vă putem mulțumi suficient pentru munca grea și minuțiozitatea remarcabilă. Dacă am avea mai multe asociații precum Asociația BookLand, sunt ferm convins că am putea muta munții”, a transmis Iulian Costeleanu, director Școala Gimnazială Moșoaia.

Citește și Conferinţele practice pentru tineri Bookland Evolution au poposit la Piteşti

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *