Web Analytics

Investiţie importantă în comuna Suseni

de | 9.06.2022 12:21 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Până în urmă cu câțiva ani, investitorii nu prea au dat năvală în comuna Suseni, optând mai mult pentru zonele apropiate autostrăzii Pitești – București. Iată însă că anul acesta se pun bazele unei investiții destul de mari în această comună, prin intermediul unui proiect european. Mai exact este vorba despre o fermă de găini outoare, crescute într-un mediu ecologic. Proiectul ar fi trebuit să înceapă în urmă cu patru ani, însă din cauza fluctuațiilor din legislație, abia în 2022 va începe derularea lui. Aceasta va fi a două fermă mare de găini din comuna Suseni, prima funcționând deja de ceva vreme, aceasta aparținându-i omului de afaceri libanez Hadi Khoury.

Citește și ÎPS Calinic și Mitropolitul Laurențiu al Ardealului au inaugurat casa omagială „Învăţător Marin D. Branişte” din comuna Suseni

”O să avem un investitor important în comună. Este un proiect european câștigat de un tânăr din Slatina, care a luat locul I pe țară la măsura 4.1., cred că din 2018 și a avut ghinionul că a fluctuat legislația… A făcut de două ori licitație pentru construcția fermei și nu a venit nimeni. Acum trebuie să se grăbească, pentru că altfel pierde finanțarea, mai ales că a cheltuit bani mulți de la el. Între timp a găsit totuși pe cineva cu experiență în domeniu, care va contribui la realizarea unei ferme de găini outoare, crescute ecologic. Firma are sediul la noi, în Suseni, iar ferma se va face pe o suprafață de 5 ha de teren, cumpărat de investitor. S-a emis deja autorizația de construcție. E prima investiție nouă de acest nivel… Așa mai avem fostul complex de porci, care a fost cumpărat de patronul de la Haditon, doar că ferma de aici se numește Habitat. A transformat fosta fermă de porci în fermă de găini. A modernizat, a reabilitat… Au fost 16 hale ale fostului complex de porci și el a reabilitat 9, dar vrea să se extindă, să le reabiliteze și pe celelalte 7” a spus primarul comunei Suseni, Doru Radu.

Citește și Argumente care localizează bătălia de la Rovine în zona Ţuţuleşti-Suseni


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *