Web Analytics

Interpelare a senatorului Bica pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată din Leordeni

de | 10.03.2022 12:24 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș Dănuț Bica s-a adresat viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, în ceea ce privește modernizarea/reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată din comuna Leordeni, județul Argeș (intersecția dintre DJ 703B și calea ferată București-Pitești).
Parlamentarul de Argeș a spus că ”în județul Argeș se găsesc mai multe treceri la nivel cu calea ferată a căror modernizare/reabilitare este absolut necesară și așteptată de mulți ani. Între acestea se află și cea care este amplasată pe teritoriul comunei Leordeni, la intersecția dintre Drumul Județean DJ 703B și calea ferată 101 București-Pitești, km 86+513.

Din cauza stării tehnice precare în care se prezintă, trecerea respectivă pune într-un real pericol siguranța traficului rutier în zonă. Drept urmare a situației descrise, în luna octombrie a anului 2018, 114 cetățeni care domiciliază în comuna Leordeni și în localitățile învecinate au completat și transmis la biroul meu parlamentar din Pitești tabele cu semnături pentru susținerea reabilitării trecerii la nivel menționate, solicitare pe care am adus-o la cunoștință ministrului Transporturilor prin întrebarea înregistrată la Camera Deputaților cu nr. 5688A/09.10.2018 și la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul cu nr. 11953/MRP/12.10.2018. La începutul anului 2021, primind o solicitare similară din partea cetățenilor amintiți anterior, motivată de faptul că situația prezentată nu a fost remediată, am adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii, în ședința Senatului din data de 03.03.2021, întrebarea nr. 89/a, înregistrată la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul cu nr. 1115/DRP/2021.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre şcolile argeşene înscrise în Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educaţie

Recent, petiționarii au revenit cu o nouă solicitare pe aceeași temă, precizând că trecerea la nivel respectivă se găsește în continuare în aceeași stare de degradare ca în anul 2018. În consecință, având în vedere importanța deosebită pe care o are modernizarea/reabilitarea trecerii la nivel menționate pentru siguranța circulației în zonă și ținând cont de răspunsurile evazive pe care le-am primit la întrebările similare anterioare, vă solicit să analizați cazul semnalat și să-mi comunicați deciziile pe care le veți adopta cu privire la rezolvarea acestei probleme, pentru a le putea aduce la cunoștință cetățenilor interesați”.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a adresat ministrului Mediului în privinţa situaţiei depozitului pentru deşeuri din Câmpulung

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole