Întâlnire secretă la primărie, convocată de Pendiuc. Stroe şi Badea s-au contrat pe tema „noului” FC Argeş

de | 12.09.2013 18:04 | Actualitate

# ”Am propus un Consiliu al sponsorilor care să contabilizeze ce bani intră și pe ce se cheltuie. Domnul Badea a avut o părere contra, moment în care m-am ridicat și am plecat”, ne-a declarat vicepreşedintele Dacia. # ”Grupul Industrial Componente susține proiectul primăriei, îmbrățișez finanțarea echipei”, a precizat omul de afaceri Gheorghe Badea.

Dăm publicității astăzi detaliile unei întâlniri secrete convocate de primarul Pendiuc în urmă cu circa o lună și jumătate, pe tema salvării fotbalului argeșean și care a rămas fără finalitate după ce doi dintre giganții industriei auto din Argeș, Constantin Stroe și Gheorghe Badea, s-au contrat violent, dovadă că primul și-a luat hârtiile cu care venise și a părăsit sala.

Stroe a vorbit cu ”Nașul”, Pendiuc a sunat goarna printre oamenii de afaceri

După desființarea FC Argeș, după modelul echipei din Craiova susținute de primărița Olguța Vasilescu, edilul Piteștiului a încercat și el să înscrie SCM Pitești în Liga a II-a pe locul vechii echipe a orașului, băgată acum în insolvență de familia Penescu. Printr-un mesager, Pendiuc a încercat să ajungă la șeful LPF, Mitică Dragomir, pentru a începe formalitățile în acest sens. Numai că Mitică i-a spus mesagerului că el nu are atribuții decât pentru Liga I, pentru cel de-al doilea eșalon trebuie vorbit neapărat cu Mircea Sandu, președintele FRF. Așa s-a ajuns la concluzia că persoana din județ cu cea mai mare intrare și credibilitate la ”Nașul” fotbalului românesc este Constantin Stroe. Încă un amănunt. Mitică îl trecuse primul pe listă pe Benone Lazăr (fostul patron de la Internațional Curtea de Argeș, prieten de grad zero cu Adalbert Kassai) numai că varianta a căzut în momentul în care șeful Ligii a aflat că Lazăr și Pendiuc nu se înghit de nicio culoare.  Așa s-a ajuns la Constantin Stroe, varianta optimă, dovadă că acesta s-a și întâlnit cu Mircea Sandu care a cuplat la idee, numai că a precizat că Primăria trebuie mai întâi să-și facă toate calculele vizavi de un buget aferent Ligii a II-a, undeva în jurul cifrei de 1,5 milioane euro după sursele noastre. Așa s-a ajuns la întâlnirea secretă de care vorbeam la început și care a degenerat la un moment cu incidentul dintre Stroe și Badea.

Filmul polemicii dintre Stroe și Badea

Alături de Constantin Stroe, primarul Pendiuc i-a invitat la întâlnire pe câțiva dintre oamenii de afaceri reprezentativi din județ, în frunte cu Gheorghe Badea  de la Grupul Industrial Componente, Virgil Dumitru de la Comesad, Gheorghe Văsâi de la grupul de firme Girexim și Adrian Prodănel. Totul, cu scopul de a găsi o formulă de finanțare și de buget pentru SCM Pitești, astfel încât noua echipă să poată fi înscrisă în Liga a II-a. Numai că lucrurile nu au decurs cum plănuise edilul Piteștiului pentru că managerul de la GIC l-a întrerupt la un moment dat pe Constantin Stroe, exact în momentul în care acesta își prezenta propria viziune despre cum ar trebui să arate și să fie finanțată noua echipă a orașului. Gheorghe Badea a spus că nimeni nu contestă ce a făcut Stroe în Trivale, numai că întâlnirea trebuie să se finalizeze cu ceva concret, adică prin acceptul celor de față pentru finanțarea proiectului și, eventual, a unei schițe de buget estimativ. Pe bună dreptate, lui Constantin  Stroe nu i-a picat bine atitudinea colegului și prietenului său de o viață, moment în care s-a ridicat brusc în picioare, și-a strâns documentele cu care venise și a părăsit încăperea, nu înainte de a rosti tăios, ceva de genul: „Prin urmare, constat că nu mai este nevoie de mine la această întâlnire”.  A fost un episod destul de delicat pentru toată lumea și primarul Pendiuc a trebuit să facă ceva balet ca să scuze părțile beligerante și să salveze aparențele. Cert e că, după plecarea precipitată și nedorită a lui Constantin Stroe, întâlnirea a continuat și primarul a obținut acordul de principiu al lui Badea, Dumitru și Văsâi de a finanța, fiecare după posibilități, echipa, fără a se ajunge și la o schiță minimală de buget, ca să știe fiecare dintre cei prezenți cu cât trebuie să contribuie. Cert e că, finalmente,  SCM Pitești a fost înscrisă în campionat, însă nu în Liga a II-a, ci a III-a. Important e că s-a obținut un acord de principiu din partea celor mai grei oameni de afaceri din Pitești pentru finanțarea echipei, ceea   ce va permite SCM Pitești să atace cu alt aplomb promovarea în Liga a II-a. Și apoi, de ce nu, chiar în Liga I.

Stroe: „Vă confirm că am avut un  diferent cu domnul Badea”

Am stat mai mult de vorbă cu Constantin Stroe legat de acea întâlnire de la Primărie, dar și în ceea ce privește conflictul avut cu managerul de la GIC. „Într-adevăr, la sfârșitul lunii iulie am fost convocat de domnul Pendiuc la o ședință la Primărie. Domnul primar m-a consultat și a găsit oportună ideea convocării a 8-10 oameni de afaceri reprezentativi pentru a apela la o susținere financiară pentru SCM Pitești. Toți cei prezenți au confirmat o susținere financiară, fără să cuantifice însă. Rolul meu a fost să mă bat pentru obținerea unui loc în Divizia B, în locul defunctei FC Argeș. Am făcut în acest sens intervenții la FRF, în special la domnul președinte Mircea Sandu. Și administratorul judiciar al FC Argeș și-a dat acordul în acest sens. Dosarul a intrat în ședință la FRF, însă accesul SCM Pitești în Liga a II-a nu a mai fost posibil din cauza unor schimbări de regulament. În acest moment, rolul meu la SCM Pitești s-a încheiat.”

„De la FC Argeș trebuie recuperat patrimoniul”

Vicepreședintele Dacia a fost transparent și în ceea ce privește conflictul avut cu Gheorghe Badea: „Vă confirm că am avut un diferend cu domnul Badea. De la ce a pornit? Am propus să se constituie un Consiliu al Sponsorilor, pentru că SCM nu e nici asociație, nici SRL, și mai ales pentru că banul e ochiul dracului. Am propus ca prin acest Consiliu să se contabilizeze ce bani intră și pe ce se cheltuie. Domnul Badea a avut o părere contra, moment în care m-am ridicat și am plecat. Ulterior, și domnul primar și domnul Badea și-au cerut scuze.”
Însă Constantin Stroe nu uită de marea sa iubire pentru FC Argeș, unde s-a implicat foarte mult ani de zile. Iar în acest sens nu exclude o susținere în viitor: „În momentul de față, aș putea să mai mă implic la FC Argeș, însă numai după ce se va realiza un audit ferm acolo, un audit în care să se stabilească obligațiile FC Argeș, dar și situația patrimoniului său. Sunt de recuperat un sediu, Baza Vulturilor, brandul FC Argeș. Dacă se va realiza un asemenea audit aș putea aduce un investitor”.

Gheorghe Badea: „Nu am niciun comentariu de făcut asupra a ceea ce s-a întâmplat la Primărie”

Am luat legătura și cu managerul GIC pentru a afla mai multe despre întâlnirea de la Primărie: „Împreună cu Grupul Industrial Componente susțin acest proiect al Primăriei, îmbrățișez ideea finanțării echipei. Va fi mult de muncă, pentru că un lucru bun nu se face bătând din palme.” Vizavi de conflictul avut cu Constantin Stroe, omul de afaceri Gheorghe Badea ne-a spus doar atât: ”Nu am niciun comentariu de făcut asupra a ceea ce s-a întâmplat la Primărie.”

Virgil Dumitru: „Au fost unele discuții în contradictoriu, însă nu am ce să vă spun mai mult”

Un alt om de afaceri de top participant la întâlnirea de la Primărie a fost Virgil Dumitru, patronul de la Comesad și președintele AOA Argeș. Și domnia sa a fost foarte deschis în ceea ce privește discuțiile de la Primărie și ne-a declarat mai multe vizavi de acest proiect. „Deocamdată, domnul primar ne-a invitat la o discuție la Primărie. Are un proiect cu SCM-ul, dorește să promoveze echipa în Liga a II-a și apoi în Liga I, dacă acest proiect se dovedește viabil și se găsesc oameni dispuși să ajute echipa. Aș fi dispus să susțin financiar echipa. Dacă vrea să se bată la promovare, o echipă de Liga a II-a trebuie să aibă un buget de aproximativ 1,2-1,5 milioane de euro. În fotbal nu depinde însă totul numai de bani. Trebuie și un management performant la echipă, precum și un nucleu de jucători stabili și de valoare. E nevoie de un proiect pe termen mediu și lung, proiect care să pornească de la un Centru de copii și juniori. Piteștiul este un centru de copii și juniori cu mare tradiție. Luați cel mai recent exemplu, Școala «Dani Coman», ce are nouă grupe de copii și juniori cu performanțe la nivel național. Dani Coman ar putea face un centru foarte bun, dacă va fi ajutat.” În ceea ce privește conflictul dintre Constantin Stroe și Gheorghe Badea, Virgil Dumitru a dat un răspuns diplomat, fără… nominalizări: „Au fost unele discuții în contradictoriu la acea întâlnire de la Primărie, însă nu am ce să vă spun mai mult.”

Material realizat de Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii