Instituția Prefectului Argeș – Programul de sprijin al cancerului colorectal

de | 29.01.2022 21:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

O premieră în județul Argeș, programul de screening pentru cancerul colorectal are, din 28 Ianuarie, încă 5 medici participanți. Este vorba despre medici de familie din Căteasca, Săpata, Ștefan cel Mare, Mozăceni și Slobozia.

Acești doctori se adaugă altor 10 colegi ce iau parte deja la program în zona Câmpulung.
“Deja sunt sute de persoane care au fost interesate și cărora li s-au făcut teste. Lucrurile au mers foarte bine, iar numărul solicitanților este mare, mai ales că vorbim despre oameni care au apelat la cabinete de la 1 ianuarie încoace” – declară Tabita Stănoiu, medic coordonator al programului.

Citește și: CNS Cartel ALFA sesizează DNA cu privire la constituirea unui grup infracțional la vârful conducerii politice a României

Explicații legate de cum se fac testele

  • persoana vine la medic, primește un dispozitiv, dar și instrucțiunile necesare; ca să îl folosească și completează un chestionar;
  • aduce proba la cabinetul medicului în maxim 7 zile;
  • probele sunt trimise la laboratorul Institutului Clinic Fundeni;
  • medicii primesc rezultatele;
  • rezultat negativ – se repetă analiza peste 2 ani;
  • rezultat care indică o afecțiune- medicul de familie programează persoana la colonoscopie la Institutul Clinic Fundeni.
    Programul se adresează, în special, persoanelor vulnerabile, așadar transportul va fi asigurat.
    Dacă, în urma colonoscopiei se pune un diagnostic, pacientul va primi tratament prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Citește și: Procurorii militari au trimis dosarul preotului Adrian Hari Irimescu la Parchetul Piteşti

Instituția Prefectului județul Argeș sprijină activ proiectul „Furnizarea serviciilor de sanatate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II -Sud-Muntenia”, în cadrul PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN, în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni și Fundația Renașterea.

Considerăm esențial acest proiect pentru că statisticile arată că în județul Argeș cancerul colorectal este pe primul loc în rândul afecțiunilor oncologice.

Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”


Cu ajutorul dumneavostră, sperăm că informația va ajunge la cât mai multe persoane care pot beneficia de testare gratuită, un lucru ce poate fi foarte important pentru sănătatea lor.

Din documentare a reieșit că 12 500 de argeșeni cu vârste de la 50 de ani până la 74 de ani pot beneficia de acest program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....