Web Analytics

Înșelătorie pe Instagram. Cum au obținut escrocii 400.000 de euro

de | 2.03.2023 20:46 | Actualitate, Home

Doi indivizi din România şi unul din Republica Moldova au pus la punct o înșelătorie folosind reţeaua socială Instagram. 32 de persoane au devenit victimele escrocilor care astfel au reuşit să obțină aproape 400.000 de euro.

Citește și: Un an de la tragedia aviatică de la Constanța. Colegii au mers la mormântul pilotului argeșean Sorin Pătrașcu

În perioada 2020 – 2021, două persoane, dintre care una cetățean al Republicii Moldova, iar cealaltă cetățean român, cu concursul mai multor persoane, au indus în eroare un număr de 32 de persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu în valoare de 1.632.648 lei. Astfel, cele două persoane au creat conturile cu numele de utilizator Greatrade, Insidetradeinvest și Cryptotrade, pe platforma de socializare Instagram, pe care le-au prezentat ca fiind asociate unor societăți comerciale inexistente. Beneficiind de promovarea din partea a două persoane de notorietate în România, au determinat victimele să le transfere diverse sume de bani, în diferite conturi bancare, sub pretextul investirii acestor sume în numele lor. Acestora li s-a promis un profit garantat, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 euro în 72 de ore vor primi dublu, promisiune care nu a mai fost respectată ulterior. Pentru câștigarea încrederii victimelor, acestea au fost inițial determinate să transfere sume mici de bani cu titlu de investiție, iar ulterior le-au fost retrimise sumele de bani transferate, precum și presupusul profit.

Citește și: Un dosar de şantaj cu un popă infidel şi un anchetator îndrăgostit de orhidee

Prin această modalitate a fost câștigată încrederea persoanelor vătămate, cărora astfel li s-a creat falsa convingere că vor avea profit garantat, se arată în comunicatul  emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *