Web Analytics

Un dosar de şantaj cu un popă infidel şi un anchetator îndrăgostit de orhidee

de | 2.03.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Știrea săptămânii trecute a fost cea referitoare la argeșeanca reținută de polițiști după ce ar fi șantajat un bărbat. Și nu oricare! Este vorba despre preotul din comuna Băbana, Laurențiu Meltei, despre care Jurnalul de Argeș a scris atunci când a intrat în gura lumii, respectiv a enoriașilor, după ce a apărut la mare, pe litoralul românesc, alături de amantă. Biroul de presă al IPJ Argeș a precizat că „în cursul lunii iulie 2022, femeia în cauză ar fi amenințat un bărbat cu privire la transmiterea în spațiul public a unor imagini cu caracter compromițător, în care persoana vătămată apărea împreună cu o altă femeie, dacă nu își va da demisia din funcția pe care o deținea. Ulterior, amenințările au fost puse în aplicare, la scurt timp fiind publicate fotografiile în cauză”.

Miercuri, 22 februarie, după administrarea probatoriului, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru ca joi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, și stabilită măsura controlului judiciar.

Femeile din parohie spun că au văzut și ele pozele cu preotul în costum de baie

Despre divorțul preotului și preotesei se știa de vreo jumătate de an, dar povestea a luat amploare după ce detectivul, angajat de preoteasă, l-a pozat pe slujitorul Domnului în vacanță, în Bulgaria, în timp ce îi dădea unei femei cu cremă de protecție pe spate. Fotografiile ar fi ajuns la o enoriașă, care a început să îl amenințe pe preot că le va da ziarelor locale dacă nu demisionează (!). Cum fapta a fost considerată șantaj, Poliția a intrat pe fir și a reținut-o pe femeie, care se află acum sub control judiciar. Enoriașa, în vârstă de 51 de ani, ar fi început să îl șantajeze pe preot, după ce a primit fotografii în care aceasta era surprins pe plajă, în Bulgaria, în timp ce ungea cu cremă de protecție corpul unei doamne, alta decât soția lui. Pozele compromițătoare erau făcute de un detectiv, vorbesc oamenii din parohie. Tot ei spun că acesta ar fi fost angajat de preoteasă, care își bănuia soțul de infidelitate. Femeile din parohie spun că au văzut și ele pozele cu preotul în costum de baie, în timp ce se îngrijea de pielea unei necunoscute. Chiar preoteasa le-ar fi aratăt.

În spiritul adevărului, pentru că Jurnalul de Argeș a publicat fotografiile (pe care nu le-a primit de la persoana arestată și pe care le aveau deja mai mulți locuitori ai comunei), se cuvine să reluăm puțin istoria unui scandal care nici nu ar avea un caracter atât de public dacă nu s-ar fi aflat pe buzele credincioșilor din Băbana și nu i-ar avea ca protagoniști pe preotul parohiei (de mai bine de 14 ani), și pe soția acestuia, profesoară de religie, și unul și celălat fiind exemple în societate.

Citește și Preotul Meltei din Băbana a fost retrogradat cântăreţ pentru că a divorţat

Astă vară, preotul a venit la redacție și a spus că a primit mesaje că fotografiile vor fi publicate în presă

„Nu m-a observat cineva întâmplător în Bulgaria, deduceți și dumneavoastră că am fost urmărit. Asta nu a fost o întâmplare, cineva a plătit niște bani ca să fiu urmărit, să fiu interceptat, să fiu fotografiat și apoi să apară imaginile în presă. A fost o campanie orchestrată. Nu aveți datele problemelor pe care le am eu. Faptele sunt evidente!

Am fost urmărit până acolo, fotografiat, și pozele au apărut în presă; toate astea trebuie să vă spună că a fost o acțiune concertată. Eu sunt convins că este vorba despre un detectiv, dar o să se afle, pentru că nu stau nici eu degeaba. Nu pot să vă dau mai multe detalii, dar după părerea mea am fost urmărit. Exclus să fie o simplă întâmplare, ca cineva să se găsească în Bulgaria, în același timp și în același loc cu mine, să îmi facă și poze fără să aibă niciun interes și apoi să primesc eu mesaje gen: dacă nu îți dai demisia, apar pozele în presă. Deci nu îmi spuneți că e o întâmplare, e o acțiune concertată. Nu știu de la cine am primit mesajul. Astea formează toată încrengătura din jurul cazului; cu siguranță totul se va lămuri!”, ne spunea preotul Laurențiu Meltei, care a venit destul de supărat la noi în redacție, prin luna august, atunci când Arhiepiscopia l-a mutat, drept pedeapsă, vreo trei luni pe un post de cântăreț la mănăstirea „Sf. Calinic” din Călinești.

Citește și Acuzat de adulter, preotul de la Băbana admite că a fost urmărit de un detectiv particular

Citește și Bărbatul care l-a şantajat pe călugărul de la Călineşti va fi judecat în libertate

Preotul care ar fi fost șantajat cu fotografiile lui și ale amantei s-a prezentat la biserică pentru a aduna bani de gaze de la enoriași

După scurta perioadă în care ar fi trebuit să mediteze la iertare și împăcare, preotul a revenit la biserica lui de la Băbana, iar divorțul s-a pronunțat, acesta nerenunțând în ruptul capului la acțiune, în ciuda interdicțiilor ce le sunt impuse preoților, dar și promisiunilor făcute enoriașilor. Duminică, la finele săptămânii de pomină în care a explodat bomba din dosarul șantajului, preotul a fost, ca de obicei, la slujbă, în sat, și a strâns bani de la enoriași pentru factura de gaze a bisericii, factură care depășește 1.000 de lei. Toată lumea se aștepta să spună ceva despre situație, dacă el a depus plângerea, sau nu, dar nici vorbă de așa ceva. Și de altfel, luni, 27 februarie, Laurențiu Meltei nici nu ne-a răspuns la telefon.

Femeia arestată suferă de o boală gravă

Victima triunghiului amoros, reținută de polițiști o noapte, se numește Simona Lică și s-a prezentat singură la poliție, după ce a fost invitată. Suferă de o boală gravă pe care o credea învinsă, dar noaptea petrecută în arest și-a spus cuvântul, din nou, asupra sănătății sale. Din ceea ce am aflat despre ea, este o credincioasă ferventă, face deseori donații bisericii, dar aflând despre comportamentul imoral al preotului de la Băbana, s-a mutat în parohia Sămara din Poiana Lacului. Nu vrea să vorbească despre caz, pentru că polițiștii care o anchetează i-au spus că orice spune poate fi în defavoarea ei.

Citește și Pe 13 octombrie, parohul de la Băbana va fi judecat de superiorii bisericeşti

Narcisa Meltei, soţia preotului: ”Mi-a părut rău de ea, nu pot să vorbesc’’

„Am auzit, nu vreau să comentez, o vrea Dumnezeu să fie bine! Eu nu am nicio vină. Mi-a părut rău de ea, îmi pare rău, vă rog să mă înțelegeți că nu pot să vorbesc”, ne-a spus Narcisa, fosta soție a preotului Meltei, despre ce i s-a întâmplat prietenei sale.

Citește și Îşi va păstra reverenda, sau nu, preotul de la Băbana?

Poliţistul care anchetează cazul este îndrăgostit… de orhidee

Bomboana pe colivă, cum s-ar spune: cel care conduce cercetările este comisarul Remus Dulugeac de la biroul de investigații criminale din cadrul Poliției Pitești. Despre el, „Libertatea” a scris, în urmă cu câțiva ani, că pentru comisarul care anchetează crime și violuri marea pasiune sunt florile. Și nu orice fel de flori. Iubește orhideele atât de mult, încât ar putea vorbi ore în șir despre ele. Le cunoaște, le prețuiește, le admiră, le fotografiază. Deci, de la un ofițer cu un suflet înclinat către frumos nu te poți aștepta decât să rezolve exemplar un dosar atât de sensibil cum este cel al presupusului șantaj cu fotografii în care apar un popă și amanta acestuia și care au apărut în presă, dar nu au fost date de presupusa șantajistă…

Citește și Un student din Piteşti a picat în plasa unei escorte şi a şantajat un medic din Germania, cerând 1,5 milioane de euro

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Santajul: Art. 207 CP (1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul…

    Ce folos avea enoriasa daca demisiona preotul?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *