Web Analytics

INS: Alimentele s-au SCUMPIT în februarie, față de aceeași perioadă a anului trecut

de | 16.03.2021 09:56 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

## Românii scot mai mulți bani din buzunar atunci când merg la cumpărături, față de anul trecut

Potrivit datelor Institutului National de Statistică, uleiul și făina au înregistrat creșteri de preț considerabile, iar la categoria produselor nealimentare, tigările s-au scumpit cu 6% și energia electrică cu 17 procente.

În februarie anul acesta, produsele de panificaţie s-au scumpit cu puțin peste 5 %, față de aceeași lună a anului trecut, când România nu era în carantină, iar pandemia nu afectase piața de consum. Carnea și laptele s-au scumpit cu 3%, făina cu 7 procente, iar legumele și conservele de fasole au costat mai mult cu 16 procente față de februarie 2020.

 

CITEȘTE ȘI: A murit fostul ofițer economic al Poliției Câmpulung

 

Pentru unt și ouă, românii au plătit cu 2% mai mult față de februarie 2020. Scăderi de prețuri s-au înregistrat la cartofi, au costat cu 3% mai puțin.

La categoria produselor nealimentare, combustibilii au rămas la același preț, cărțile, și ziarele s-au scumpit cu 3%. Pentru țigări, românii au plătit mai mult cu 6%, iar pentru energie electrică cu 17%. Pretul gazelor a scăzut însă cu 3 procente. S-au scumpit produsele de telefonie cu aproape 2 procente, iar prețurile în restaurante și cafenele au crescut tot cu 2% față de februarie 2020.

 

CITEȘTE ȘI: Fostul prefect al Capitalei anunţă că s-a reînscris în PNL

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii