Web Analytics
scris joi, 12.09.2013

Înotătorul Răzvan Tudosie şi complicii lui câştigau peste 10.000 de dolari lunar din droguri

# DIICOT și polițiștii de la Antidrog au descoperit rețeaua pornind de la o informație de la Secția de Urgență a Spitalului Județean. # Medicii de la U.P.U au sesizat că s-au înmulțit alarmant cazurile de tineri aduși sub efectul etnobotanicelor. Olimpicul piteștean Mihai Răzvan Tudosie, unul dintre cei mai promițători înotători români, medaliat cu bronz la olimpiada de tineret de la Singapore, a fost arestat duminică seara și depus în arestul IPJ Argeș pentru trafic de droguri, după ce recursul declarat de procurorii DIICOT a fost admis de magistrații Curții de Apel Pitești. Sub aceeași acuzație, de trafic de droguri, au fost arestați preventiv, pentru 29 de zile, și Mihai Marian Ruset, vărul înotătorului, tot piteștean și el, și Alexandru Constantin Petrăreanu, din Câmpulung. Inițial, Tudosie a fost singurul din grup lăsat în libertate, însă pus sub interdicția de a părăsi localitatea și de a lua legătura cu ceilalți doi complici. Cei trei au căzut în plasa justiției în urma unui flagrant organizat de către polițiștii de la Serviciul Antidrog împreună cu procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT.

Înotătorul Răzvan  Tudosie şi complicii lui câştigau peste 10.000  de dolari lunar din droguri

Clienții au venit după etnobotanice… chiar la DIICOT

Cercetările au început în urmă cu câteva luni, când polițiștii piteșteni de la Antidrog au sesizat că, deși așa-numitele Spice Shop-uri din Argeș fuseseră închise în totalitate, încă se mai distribuiau substanțe etnobotanice și psihoactive pe raza județului. De unde această presupunere? Păi semnalele au venit de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, unde continuau să fie aduși tineri aflați sub efectul unor substanțe cu efect psihoactiv. În alertarea polițiștilor un rol important l-a avut Prefectura Argeș, care a raportat această situație. Cum etnobotanicele nu mai puteau fi procurate din magazinele de vise, singura cale posibilă rămăsese spațiul virtual. Monitorizând câteva site-uri ce comercializează online astfel de substanțe, polițiștii de la Serviciul Antidrog al IPJ au remarcat, printre cei care făcuseră comenzi, și doi argeșeni – Răzvan Tudosie și Marian Ruset, ambii din Pitești. Drogurile erau comandate prin intermediul internetului și primite prin colete poștale, după achitarea prin transfer bancar a contravalorii acestora. Pe 29 august, data când Răzvan Tudosie trebuia să primească „marfa” comandată, polițiștii de la Antidrog au realizat flagrantul, la un serviciu de curierat din apropierea Gării, cu ajutorul unui ofițer sub acoperire. După ce conținutul coletului a fost mai întâi verificat de polițiștii Antidrog, Tudosie a fost anunțat telefonic de la serviciul de curierat că i-a sosit coletul. Fără a bănui nimic, înotătorul s-a prezentat la ghișeu și, imediat ce i-a fost predat pachetul, a pus mâna pe telefon și și-a anunțat clienții că a primit marfă și pot să vină după ea în zona cartierului Banat. Imediat după ce a încheiat apelul, a dat nas în nas cu poliția. În timp ce el a fost reținut și dus la sediul DIICOT Pitești, din zona Banatului erau preluați de organele de poliție clienții săi. Chiar și în timp ce Răzvan se afla în fața procurorilor, telefonul a continuat să sune. Numai că, de astă dată, nu a mai răspuns el, ci un polițist de la Antidrog. Însă cum clienții care sunau,  consumatori de etnobotanice, erau gata „prăjiți” (drogați, în argoul consumatorilor de droguri, n.r.), nu și-au dat seama că vocea care le-a răspuns la telefon nu este a lui (telefonul era pasat frecvent între cei trei dealeri, Tudosie, Ruset și Petrăreanu, în funcție de cum aveau clienți, n.r.). Prin urmare nu au sesizat nimic neobișnuit în faptul că li s-a răspuns: „Sunt în fața Parchetului. Haideți aici, să vă dau marfa.”, crezând că cel care le vorbește este Tudosie. Odată sosiți la punctul de întâlnire, adică în fața parchetului, polițiștii nu au avut decât să-i culeagă și să-i aducă și pe consumatori în fața procurorilor.

Comisarul-şef Iulian Sârbu: „La o investiţie lunară de 20 de milioane, ei câştigau 400”

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT Pitești, care au coordonat întreaga activitate pentru prinderea celor trei tineri acuzați de trafic de droguri, au înregistrat un real succes cu destructurarea acestei rețele ce alimenta cu etnobotanice și substanțe psihoactive zona cartierelor Banat și Găvana. Operațiunea a fost posibilă și datorită sprijinului acordat de instituția Prefectului, a ținut să precizeze șeful serviciului de Crimă Organizată, Iulian Sârbu. „La o investiție lunară de circa 20 de milioane de lei vechi, ei aveau un câștig de vreo 400 de milioane de lei. Zilnic aveau cam 50 – 60 de tranzacții, iar o doză costa, în funcție de tipul de substanță, între 10 și 50 de ron.”, a explicat reporterului Jurnalului de Argeș Iulian Sârbu, șeful serviciului BCCO Argeș.
Adriana Gândilă

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită