Web Analytics

Îngrijorare! Directorul OMS Europa: „Până la 40% dintre medicii din regiune se vor pensiona în următorii zece ani”

de | 22.03.2023 12:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Directorul Biroului Regional OMS Europa, dr. Hans Henri P. Kluge, a declarat miercuri, 22 martie, că până la 40% dintre medicii din regiune urmează să se pensioneze în următorii zece ani şi nu există un plan de înlocuire a acestora, potrivit realitatea.net.

Citește și: Șef din Ministerul Sănătății, plasat sub control judiciar

Aflat la ceremonia de deschidere a reuniunii la nivel înalt a statelor membre ale Biroului Regional OMS Europa legată de problematica resurselor umane din sănătate, el a spus:

Această criză se regăseşte în întreaga regiune. (…) Toate aceste probleme au nevoie de politici şi de acţiuni cât mai rapide. (…) Situaţia este gravă şi trebuie găsite resurse. Până la 40% dintre medicii din această regiune urmează să se pensioneze în următorii zece ani iar un plan de înlocuire a lor nu există. Ceea ce înseamnă că pacienţii vor avea un timp de aşteptare mai lung, un acces mai redus la serviciile de sănătate, o calitate scăzută a actului medical. (…) Trebuie să pregătim noua generaţie de profesionişti„, a subliniat Kluge.

Medicul a mai spus că, în primul rând, trebuie păstrată resursa umană din sănătate.

Înainte de a atrage alţi oameni, trebuie să îi menţinem pe cei pe care îi avem, să le oferim o pregătire mai bună, să le îmbunătăţim condiţiile de muncă, să înţelegem ce nevoi au – şi la nivel profesional, dar şi la nivel personal – şi să creştem atractivitatea acestei meserii” – a spus medicul, potrivit sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *