Web Analytics

InfoCons: Ziua Mondială a Obezității – 39 milioane de copii sunt obezi . Află ce mănânci!

de | 4.03.2023 15:44 | Actualitate, Home

Astăzi, 4 martie, marcăm Ziua Mondială a Obezității, ce are ca scop conștientizarea în rândul consumatorilor cu privire la orientarea către un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație echilibrată, mai ales din perspectiva unei creșteri accelarate, la nivel mondial și european, a ratei de obezitate și supraponderalitate.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății,  rata obezității s-a triplat din 1975 și până în prezent. În anul 2016, mai mult de 1.9 miliarde de adulți cu vârsta cuprinsă între 18 ani și peste, erau supraponderali, dintre aceștia, mai mult de 650 milioane persoane erau obeze.  Altfel spus, în anul 2016, 39% din adulții cu vârsta de peste 18 ani erau supraponderali, în timp ce 13% erau obezi.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Au acces la informaţii clasificate tocmai cei care sifonează!”

În anul 2016, 340 milioane de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, au fost încadrați în categoria supraponderalilor sau obezilor. Datele din 2020 arată că 39 milioane de copii cu vârste cuprinse sub 5 ani au fost caracterizați ca fiind supraponderali sau obezi.

Supraponderalitatea și obezitatea cauzează mai multe decese la nivel mondial decât subponderalitatea. La nivel global, există mai mulți oameni obezi decât subponderali, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons, consumatorii pot alege ei pentru ei, ce mănâncă, printr-o simplă scanare a codului de bare, în urma căreia afla instant direct pe telefonul mobil:

Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată

Citește și: Conductă de gaze prinsă în incendiu, la Țițești

Ingredientele din produsul scanat

Numărul și tipul aditivilor alimentary însoțiți de o descriere explicită;

Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);

Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor;

Salvarea produsului scanat în secțiunea „Produse Salvate”, consumatorii având astfel posibilitatea de a-și crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete Din secțiunea „Produse Salvate”, printr-o simplă bifare a produselor, consumatorii află numărul total de E-uricantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. De asemenea, aceștia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia si prietenii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *