Infirmieră de la Centrul de Dializă Câmpulung, diagnosticată cu COVID-19

de | 4.05.2020 18:54 | Actualitate

De vineri, 1 mai, DSP Argeș a început testarea la Centrul de Dializă din Câmpulung, în cadrul acțiunii de testare a personalului medical și a pacienților din centrele de dializă din județ. Aici au fost testate, în total, 90 de persoane: 68 pacienți și 22 personal medical.

„Dintre acestea, o infirmieră a fost depistată pozitiv la testul pentru COVID-19 și a fost internată la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Ancheta epidemiologică este în derulare, contacții direcți depistați până acum fiind plasați în izolare la domiciliu. Rezultatele altor 9 teste au sosit azi și au fost negative. Menționăm că testele au fost procesate la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București”, se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Argeș.
După sosirea tuturor rezultatelor testelor, DSP Argeș va începe runda a doua de testare la Centrul de Dializă Câmpulung. Vor fi testați din nou toți pacienții și angajații care au avut rezultat negativ la prima rundă.

Situația epidemiologică din județ, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, din ultimele 24 de ore, se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 258;
-persoane internate în spital: 136;
-persoane vindecate: 62;
-persoane diagnosticate pozitiv: 156;
-persoane decedate: 13.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii