Inculpații din dosarul ”Mită la Hidrocentrale Curtea de Argeș”, trimiși în judecată

de | 10.08.2015 13:07 | Actualitate

Luni 10 august, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a inculpaților din dosarul ”Mită la Hidrocentrale Curtea de Argeș”. Trei dintre aceștia au fost trimiși în judecată în stare de arest. Este vorba de Octavian Oprea, fostul director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, Ștefan Vulparu, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș și asociat în cadrul unei societăți comerciale, Florin Nicolae Stoian, asociat în cadrul aceleiași societăți comerciale, la data faptelor.
Alți patru inculpați au fost trimiși în judecată în stare de libertate, ARMAN NICOLAE, director tehnic la S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., la data faptelor, OAE VASILE, șef al laboratorului Metrologie – PRAM din cadrul S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., la data faptei, VASILE STĂTICESCU EMIL NICOLAE, șef serviciu comercial în cadrul S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A. Și OPREA FILOFTIA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2011, inculpatul Oprea Octavian Florian, în calitate de director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș a acceptat promisiunea și a primit de la inculpatul Vulparu Ștefan, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș și asociat în cadrul unei societăți comerciale, suma de 164.505,99 lei, pentru ca societatea acestuia din urmă să beneficieze de două contracte, atribuite în mod preferențial, privind implementarea unor sisteme software de monitorizare și diagnosticare la Centrala Hidroelectrică Noapteș.
Conform procurorilor DNA, ”Activitatea infracțională a inculpaților a determinat producerea unei pagube de 637.088,13 lei în patrimoniul Societății comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. București, care constituie totodată și un folos necuvenit pentru societatea comercială respectivă.
Proveniența reală a sumei de 164.505,99 lei, primită cu titlu de mită, a fost disimulată de către inculpata Oprea Filoftia, mama inculpatului Oprea Octavian Florian, prin achiziționarea unui autoturism pe numele acesteia, operațiune realizată în urma unor acțiuni de ascundere și disimulare a originii ilicite prin transferuri bancare repetate, realizate fără vreun titlu legal sau sub false motivații și prin punerea la dispoziție a unor sume de bani fără vreun titlu legal, de către inculpații Vulparu Ștefan și Stoian Florin Nicolae.”
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii