Web Analytics
scris vineri, 02.02.2024

Incredibila dramă a unei familii cu 13 copii. Arhiepiscopia a demarat o campanie umanitară

Elena Oroșanu din cartierul Noapteș, Municipiul Curtea de Argeș, are 7 copii cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani. Aceștia au suferit o dramă în anul 2016, când tatăl lor a decedat. Cel de al șaptelea membru al familiei Oroșanu, Bianca Elena, a adus și ea pe lume 5 prunci, de care s-a îngrijit cum a știut mai bine, împreună cu tatăl copiilor, care, din nefericire, în anul 2021, la vârsta de 32 de ani, a trecut la cereștile lăcașuri. Și parcă necazurile nu erau suficiente, în sânul familiei Oroșanu o altă tragedie s-a produs recent. Tânăra mamă a plecat mult prea devreme la Ceruri, lăsând creșterea celor 5 copii ai săi, cu vârste fragede, în seama bunicii.

Incredibila dramă a unei familii cu 13 copii. Arhiepiscopia a demarat o campanie umanitară

ÎPS Calinic a ordonat achiziționarea imediată a unei centrale pe lemne

Parohia Oești-Ungureni, Protoieria Curtea de Argeș, prin preotul paroh Gavrilă Neacșu, a ajutat cu cele necesare pentru împlinirea rânduielilor creștinești de înmormântare. Cu binecuvântarea arhiepiscopului Calinic, Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a sărit imediat în ajutorul unei familii cu 13 copii din Curtea de Argeș. Astfel, în ziua de 25 ianuarie 2024, părintele consilier Andrei Diaconescu, responsabil în cadrul Sectorului Eparhial Social, Filantropic și Misionar, a vizitat familia Oroșanu pentru a le transmite că Arhiepiscopia va achiziționa de urgență o centrală termică pe lemne necesară încălzirii locuinței. La finalul întâlnirii au fost oferite și pachete cu alimente. Mai mult, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului va proceda la demararea lucrărilor de construcție a unei bucătării care va fi utilată. Apoi, pentru a îndeplini nevoile curente ale familiei, se va implica în reabilitarea și dotarea casei cu toate cele necesare unui trai decent. De asemenea, va oferi și un sprijin financiar periodic copiilor, sprijin necesar pentru studii.

Unde se pot trimite donațiile

Urmând cuvântul Sfintei Scripturi, care zice „Mai fericit este a da, decât a lua”, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului inițiază o campanie de întrajutorare și adresează rugămintea tuturor persoanelor care doresc să ofere o bucurie acestor 13 copii, să doneze pentru sprijinirea lucrărilor de construcție care se vor desfășura în perioada următoare. Donațiile în bani se pot trimite în contul social al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului: RO49RNCB0024010930810104, menționându-se că donația este pentru familia Elena Oroșanu. Alte donații sau orice fel de ajutor material poate fi oferit și direct familiei Oroșanu, sau prin intermediul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
Detalii suplimentare se pot obține de la părintele consilier Andrei Diaconescu, la numărul de telefon: 0742.049.518.
M.S.

Citește și Povestea colecţionarului de costume populare din Muscel. „Am reuşit să salvez o parte din identitatea noastră”

Citește și Fiul judecătoarei Elena Ungureanu, nepotul ex-prefectului Tămagă, a scăpat basma curată după ce a tăiat doi tineri în Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caleidoscop

Principele Carol s-a întâlnit la Pitești cu o delegaţie a Parlamentului La 15 decembrie 1877,...

Ultimele articole