Web Analytics

Închisoare pentru şoferii băuţi şi drogaţi care au produs un accident mortal

de | 30.11.2022 07:37 | Actualitate, Home

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus la Parlament, marţi, proiectul de modificare a legislaţiei penale care prevede ca niciun şofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovaţi să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea.

Citește și: DNA: Un fost subsecretar de stat, trimis în judecată pentru mită la polițist!

„Aşa cum am promis, astăzi am depus proiectul de modificare a legislaţiei penale pentru ca niciun şofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovaţi să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea. M-am bucurat să constat că iniţiativa şi-a găsit zeci de susţinători, colegi senatori, care au semnat la depunerea ei. Proiectul îşi urmează cursul legislativ firesc, dar sper şi îmi doresc ca legea să ajungă la promulgare cât mai repede posibil”, a scris senatorul Robert Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Pensiile sub 3.000 de lei, scutite de impozit

El anunţase în 20 noiembrie că va introduce, din nou, în circuitul parlamentar această propunerea legislativă, iniţiată în 2019 şi respinsă în iunie 2021 de Camera Deputaţilor.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu numai inchisoare pentru ca acolo sta pe banii nostri!Pedeapsa trebuie sa fie egala cu cea a omorului cu premeditare, pentru ca atunci cand consuma droguri sau alcool, sau conduce fara permis,o face premeditat si cu buna stiinta.
    Dupa aceea,permisul va trebui suspendat pe viata si daunele provocate vor trebui compensate prin confiscarea averii sau alte forme de compensare.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole