Web Analytics
scris marți, 29.11.2022

Pensiile sub 3.000 de lei, scutite de impozit

Parlamentarii PNL au depus un proiect de lege care prevede scutirea de impozitul pe venit a pensiilor de sub 3.000 de lei. De cealaltă parte, Partidul Social Democrat nu ar fi de acord cu o astfel de variantă, spunând faptul că au fost propuse în cadrul coaliției de guvernare vouchere care să vină în ajutorul pensionarilor începând de anul viitor. De asemenea PSD  a reamintit şi de măsura privind majorarea punctului de pensie, o majorare care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Pensiile sub 3.000 de lei, scutite de impozit

Citește și: DNA: Un fost subsecretar de stat, trimis în judecată pentru mită la polițist!

În acest context, Comisia de Buget-Finanțe a Senatului va analiza acest amendament privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei propunere a PNL. Urmează însă şi votul în plen.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Notabila initiativa PNL-ului.Nu trebuie pedepsiti pensionarii cu contributivitate, care au pensii mai mari,pentru ca acestia mai sunt pedepsiti odata cu 10% pentru ce depaseste 4000 lei.
    Nu este normal ca unii sa suporte pentru altii dupa ce o viata intreaga au platit contributii substantiale.Pentru a avea aceste pensii (cum se spune „mari”) acesti oamenii au facut ceva si nu au primit din cer.
    Oricum banii au mers la stat,iar politicienii ar trebui sa gaseasca alte formule de a aduna bani pentru cei cu pensii mici.De exemplu scaderea preturilor,cresterea numarului locurilor de munca decent platite,etc.Numai cresterea taxelor si impozitelor va descuraja munca si va favoriza emigratia.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *