Începe festivalul folcloric „Hora ca la Bârla” – o manifestare cu tradiție din sudul județului

de | 5.08.2022 12:16 | Actualitate

De câțiva ani, Festivalul folcloric „Hora ca la Bârla” are loc în prima duminică din luna august.

Începe festivalul „Hora ca la Bârla”, o manifestare folclorică de tradiție din sudul județului Argeș, care anul acesta, va avea loc duminică, 7 august – transmite Constantin Pașol.

Citește și: Săptămâna alăptării, la SJU Pitești

Este ziua comunei Bârla, iar tot în această zi, se desfășoară și o nouă ediție a concursului național de dansuri populare „Floare de câmpie”. Anul acesta la concurs participă formații de dansatori din județele Argeș, Dolj, Olt și Dâmbovița, fiind singurul concurs din Argeș dedicat exclusiv dansului și portului popular, tradițiilor și costumelor populare.

Profesorul Voicu Dumitrescu, la cei peste 80 de ani de viață, inițiatorul concursului și cel mai longeviv promotor al actului artistic din această zonă, precizează că pe scenă vor evolua în jur de 15 formații artistice din mai multe zone ale țării.

„Un element nou și totodată un moment aparte al acestui concurs va fi prezentare în fața juriului și a publicului, de către fiecare formație aflată în concurs, a unui dans specific zonei de proveniență, necunoscut publicului larg sau scos din „lada de zestre”, care va fi apreciat de membrii jurului în funcție de elementele specifice jocului, de modul de interpretare și de costumele dansatorilor”– spune prof. Voicu Dumitrescu.

Citește și: 5 August 1922: S-a născut scriitorul Marin Preda, autorul romanelor „Moromeții” și „Cel mai iubit dintre pământeni”

Conform tradiției la „Ziua comunei”, autoritățile vor premia pe cei mai merituoși tineri ai localității, dar și familiile cu peste 50 de ani de căsnicie.

De asemenea, ca la orice manifestare de acest tip nu vor lipsi muzica, petrecerea și voia bună.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *