Incendiu de vegetație la Călinești! Primarul comunei, apel către cetățeni

de | 12.02.2022 11:25 | Actualitate, Home

Tot mai multe incendii de vegetație au izbucnit, în ultima perioadă în Argeș.

Astfel de situații s-au întâlnit și la Călinești, unde, vineri, 11 februarie, pompierii au fost nevoiți să intervină la stingerea unui incendiu de vegetație, din satul Cârstieni.

La fața locului s-a deplasat și primarul comunei, Mihai Georgescu pentru a se asigura că totul decurge în regulă.

Citește și: Cum ieşim din această dilemă? Asistenta decedată de la Judeţean s-a internat fără Covid şi a murit de Covid

De asemenea, edilul face un apel către cetățenii din Călinești și trage un semnal de alarmă cu privire la incendiile de vegetație. Astfel de incidente vor afecta locuitorii prin sancțiuni sau pierderea subvențiilor APIA.

,,Fac apel către toți locuitorii comunei noastre pentru a manifesta mai multă atenție la utilizarea focului în spații deschise și sper să înțeleagă că neglijența și provocarea intenționată a incendiilor poate duce la adevărate dezastre”, declară primarul Mihai Georgescu.

Conform art.5 , litera d¹) din Protocolul menționat anterior APIA va fi informată decătre GNM și IGSU, asupra unui eveniment (ardere), prin transmiterea prin email,sms,etc., de fotografii georeferențiate executate la fața locului, în vederea marcării cu acuratețe a zonelor în care au avut loc arderile.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...

Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism
Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism

Patru bărbați din Pitești au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. În iunie, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile acestora, în urma cărora au ridicat mai multe telefoane și sume de bani. IPJ Argeș transmite: „Polițiștii...